Incident u ivanjičkoj osnovnoj školi uzburkao javnost

Ivanjica – Incident u ivanjičkoj osnovnoj školi o kome će glavnu reč doneti nadležne institucije uzburkao je javnost. Po tvrdnji roditelja nastavnik je na času matematike udario njihovog sina dok optuženi prosvetni radnik kaže da je do fizičkog kontakta došlo, ali da je to bilo daleko od bilo kakvog vida nasilja.

Međutim, majka jedanaestogodišnjeg dečaka Ivana Danilović smatra da je njeno dete pretrpelo nasilje i odlučna je u stavu da će se protiv istog boriti svim raspoloživim sredstvima.

„Pri povratku iz škole sin se požalio mojoj majci da ga boli vrat i tražio je brufen. U prvom trenutku ona je pomislila da se potukao sa nekim iz škole, međutim sin je ispričao da ga je nastavnik matematike udario po vratu i da ga boli. Mi smo odmah došli kući, odveli smo dete kod lekara u Dom zdravlja Ivanjica odakle su nas uputili u Čačak na dodatnu dijagnostiku i snimanje. Sin mi je ispričao da je do kontakta došlo na času jer on nije znao da uradi zadatak, pa je nastavnik svoje nezadovoljnstvo iskazao na taj način. Nakon toga imao je čas kod razrednog starešine, kojoj je ispričao šta se desilo, ali kako su mu bolovi popuštali nije insistirao da nas pozovu, što na kraju niko nije ni uradio, jer nas iz škole nisu obavestili šta se dogodili. Mom sinu su otekle limfne zležde pa suprug i ja nećemo odustati dok ovaj slučaj ne isteramo do kraja“- kaže majka Ivana Danilović.

IL-ranac-skola- Incident u ivanjičkoj osnovnoj školi uzburkao javnost

Nastavnik koji u ovoj školi radi duže od četiri decenije kaže da ništa nažao dečaku nije uradio i da je čist pred Bogom tako da nadležne institucije slobodno mogu raditi svoj posao i utvrditi ko je u ovom slučaju u pravu. Takođe je napomenuo da je kroz svoj dugogodišnji rad iznedrio mnoge dobre učenike koji su danas uvaženi  u svom poslu.

Kako nezvanično saznajemo celokupana dešavanja škola je prijavila nadležnim upravama i resornom Ministarstvu, a šta se zapravo dogodilo utvrdiće nadležne institucije, jer su roditelji slučaj prijavili policiji.

 

You may also like...

9 Responses

 1. Marija kaže:

  Kako ne…otekle limfne od šamara. Nisam za nasilje, ali vaspitno šamar, u granici normale bih uvela kao obaveznu kaznu. Šta je nama falilo u školi i svi smo odrasli u normalne ljude. Ovo danas bre razmaženo i bezobrazno. Nema kulturu prema starijima, roditeljima.. i čim mu nije po volji preti samoubistvom i li ode od kuće da rotilji crknu od brige. Niakav vid postovanja ni u školama, niti vojske niti bilo čega što bi ih dovelo u red.

 2. Šomika kaže:

  Madžar legenda!
  Podrška jednom dobrom i čestitom čoveku!
  Ima hrabrosti da nam decu izvede na pravi put!
  Mislite o tome!

 3. Ja kaže:

  Zbog neznanja nije smeo da fizicki kaznjava drte taj nadtavnik! Neka odgovara!

 4. Dragan kaže:

  Lepo je braniti nastavnika kada je tudje dete u pitanju, za svoje bi prevrnuli ceo svet ali tudje je pa hajde pa budemo pametni i da se setimo kako nam je bilo u skoli kako su nas vaspitavali nastavnici i tako u nedogled! Pa hajde sad na tudjoj kozi da delimo pravdu ali pravdu iz licnih i prijateljskih razloga! Dete ima povredu vrata i oteklinu na desnoj strani, nista nije uradilo nastavniku da bi od istog dobio povredu koja je zahtevala lekarski pregled a ne pregled iz necijeg hira!Imam dete trudicu se da ga vaspitam kako treba da bude covek ali covek sutra, ne da zavisi od profesora, direktora, doktora i sl! Ali nebih voleo da ga posaljem u skolu i da mi se vrati iskrivljenog vrata i sa oteklinom na vratu, a ne biste ni VI voleli tako vasem detetu da se desi… Pricate napamet i nerealno jer upravo podrzavate nasilje kao sto sam rekao zarad licnih interesa! Srecno…

 5. Dragan kaže:

  Po vasim komentarima treba slati decu u skolu da ih povredi neko? Ok, posaljite vasu decu pa kada se vrate iz skole sa iskrivljenim i otecenim vratom onda ih i drugi dan posaljite, ili bolje platite nekom da ih povredjuje ako vam je to lepo, i jos podrzavajte to jer nemate hrabdosti da kazete i podrzite istinu vec komentarisete kako vama odgovara, jer hocete da budete dobri preko tudjih ledja zarad interesa!

 6. Maya kaže:

  Mamin sincic. Limfne nece oteci od nekog udarca, kako tvrdi. Verovatno je mali bahat, bezobrazan, a nastavniku koji predaje tezak predmet za ovu danasnju glupariju od dece, sigurno mu nije odvalio samar. Sigurno. A mamicai tatica neka se vis epozabave 11 .godisnjim detetom.Apsolutno branim profesora jer su deca nevaspitana, bezobrazna i glupava. Ovo je odron prosvete. Svi iole dobri stari ce otici, a novi prosvetari nemaju pojma, i njih treba dovesti u red.

 7. Dejan kaže:

  Svašta i vi objavljujete, svakakve laži. Vidi se odmah da majka ne govori istinu. Treba da vas je sramota

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *