I dalje nema konkretnog rešenja za isplatu dugovanja ovogodišnjeg roda malina (VIDEO)

Nakon sastanka predstavnika Asocijacije malinara Srbije i nove ministarke Jelene Tanasković nije došlo do konkretnih rešenja na koji način isplatiti dugovanja za ovogodišnji rod maline, ali je napravljen pomak  u smislu predloga koji bi mogli dati rešenje. Naime reprogram kredita hladnjačarima kao i kredit iz Fonda za razvoj mogli bi pomoći da se malinari namire. Međutim celokupna situacija na svetskom i tržištu Evrope kada je reč o isporuci  ’’crvenog zlata’’ nije dobra .

Malinari se pitaju gde je novac od prethodnih godina kada su hladnjačari dobro zarađivali, takođe očekuju da dobiju tačne informacije od nadležnog ministarstva o količini proizvedene i isporučene maline na nivou Srbije, kako bi se tačno znalo kolike su zapravo zalihe.

IL-maline-1-1 I dalje nema konkretnog rešenja za isplatu dugovanja ovogodišnjeg roda malina (VIDEO)

You may also like...

1 Response

  1. Nada kaže:

    Ove godine je bilo ovako, ali sledece nece. Na cenu ovu djubtiva, sredsyava zastite i dnevnica koje nece niti nize, vec su to beravi naja ili, a otkupna cena do 300 dinara, sigurno je da se oko obrade maline necemo mnogo truditi, jer je posla puno a zarade nece biti. Ne vidim ko je taj sto ce da plati dnevnicu 6.000 ili vise i da ide u propast, jer zarade nema a velike posledice toga osetice i hladnjacari i svi ostali koji imaju veze s tim. Ove godine su nam pricali da ce biti cena maline od 850 pa navise a veliki broj njih jos nije dao nista. Neki su podizali kredite da plate berace pa su sada na duploj propasti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *