Ivanjica grad bez barijera – 20 godina Društva za dečiju i cerebralnu paralizu (VIDEO)

U okviru nedelje solidarnosti koja traje do 9. oktobra, Društvo za dečiju i cerebralnu paralizu opštine Ivanjica obeležilo je dvadeset godina postojanja. Svečanosti su prisustvovali predstavnici resornog ministarstva, Saveza za dečiju i cerebralnu paralizu Srbije, saradnici iz mnogobrojnih opština i gradova, predstavnici kancelarije za Kosovo i Metohiju,   predstavnici lokalne samouprave,  kao i veliki broj zvanica. Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, istakao je značaj zajedničkog rada i podrške kako bi osobe sa invaliditetom ostvarile sve što požele.

Magistar defektologije Svetlana Glavinić je u godini osnivanja bila potpredsednik Društva, a već punih 19 godina je predsednik Društva za cerebralnu i dečiju paralizu Ivanjica. Predstavnica iz Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Julijana Stanisavljević  rekla je da je ponosna na zajednički rad i stvaranje Srbije bez barijera.

IL-dcdp-20-god-drustva-naslovna- Ivanjica grad bez barijera - 20 godina Društva za dečiju i cerebralnu paralizu (VIDEO)

Savez za cerebralnu i dečiju paralizu Srbije je  socijalno- humanitarna organizacija koja okuplja osobe sa invaliditetom i deluje  kroz mrežu od  52 lokalne organizacije, a njegov predsednik Slaviša Šušanj prisustvovao je današnjoj svečanosti.

IL-dcdp-20-god-drustva-1 Ivanjica grad bez barijera - 20 godina Društva za dečiju i cerebralnu paralizu (VIDEO)

Predsednica društva, Svetlana Glavinić, iskoristila je priliku da podeli zahvalnice zaslužnim pojedincima, a priustni su odgledali i kratak film o dvadeset godina rada udruženja.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *