Komedija “Bog maskara” večeras na velikoj sceni Doma kulture u Ivanjici

Na velikoj sceni Doma kulture u Ivanjici večeras biće prikazana komedija situacije “Bog maskara” sa početkom u 20 časova.

Bog masakra” je komedija situacije. Dva para se kao roditelji susreću da bi porazgovarali o suštinski bezazlenom incidentu koji se dogodio među njihovom decom, da bi, kako razgovor odmiče, njihov odnos postajao sve dubiozniji, do potpunog vraćanja na početak i tuču, koja se sada pojavljuje na vidiku među njima. Za jedan deo zapleta ključan je otac “nasilnika”, Alen, advokat u sred skandala sa jednim od lekova farmaceutske kompanije koju zastupa. Zbog toga mu telefon non-stop zvoni i ljude oko njega dovodi do ludila. Drugi deo scene rezervisan je za majku “žrtve”, Veroniku, koja je agilni borac za ljudska prava i dostojanstvo, i upravo piše knjigu o pokolju u Darfuru…

IL-bog-masakra Komedija "Bog maskara" večeras na velikoj sceni Doma kulture u Ivanjici

Ni Alenova žena Aneta, ni Veronikin muž Mišel nisu cvećke. Iako kao ono što se zove obični i normalni ljudi ispočetka igraju drugorazrednu ulogu u spektakularnom okršaju nezainteresovanog oca i prezainteresovane majke, i njihovi će se živci istanjiti, pa će pokazati svoje pravo domaćinsko naličje.
Sada već može biti jasno da je Jasmina Reza pažnju svom dramskom delu pribavila briljantno slažući nivoe i slojeve koji se protežu od svakodnevice do visoke politike. Sve teče prirodno i neusiljeno, od izbora likova, preko odnosa među njima, do situacije u koju će zapasti. Biti dete, supružnik, roditelj, manje ili više uspešan član društva, srediti stan ili kuću, nije isto što i srediti život, čitav svet.

Ulaznica: 200 dinara.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *