Živan Popović ima 105 godina i recept za dugovečnost (VIDEO)

Arilje – Najstariji Srbin ima 105 godina i živi u selu Latvica kod Arilja. Živan Popović je rođen u vihoru Velikog rata, nije ga kako kaže, izbegla niti jedna nevolja koja se obrušila na ovu zemlju a samo zahvaljujući veri u Boga i časni krst uspeo je sve da ih prebrodi i još uvek prkosi krštenici.

Živan danas živi sam. Ima sedmoro dece i preko četrdeset unučadi i praunučadi ali je sve život odveo na neku drugu stranu.

Ne može tačno da se seti da li je četiri ili pet puta gledao smrti direktno u oči, no nebeska sila koja ga i dan danas vodi, odlučila je da mu podari dugovečnost.

Dok se priseća prošlog veka Živan tačno zna ime i prezime svake osobe koja mu je pomogla u životu. Kaže malo je takvih ljudi i greh od Boga bi bio da im imena zaboravi. Duhovna sila ipak vlada svetom.

IL-Deda-Zivan-najstariji-Srbin Živan Popović ima 105 godina i recept za dugovečnost (VIDEO)

Ovaj najstariji Srbin u 105. godini dane provodi tako što se priseća vremena kada je oko njega sve vrvilo od života a sada tek nekada viđa poštara i taksistu. Ima poruku za generacije koje tek dolaze da su zla misao i mržnja smrt za organizam dok dugovečnost donose ljubav i vera.

IL-Deda-Zivan-najstariji-Srbin-txt Živan Popović ima 105 godina i recept za dugovečnost (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *