Veće u Lučanima donelo odluku o povećanju pomoći za nastalu štetu na stambenim i pomoćnim objektima

Opštinsko veće je na sednici koja je održana dans u Lučanima, izmenilo pravilnik o pomoći građanima za saniranje štete nastale usled elementarnih i drugih nepogoda. Izmen apodrazumeva da je pomoć građanima za nastale štete nakon sve učestalijih vremenskih nepogoda povećana i sada iznosi 70% za stambene objekte i 50 % za pomoćne objekte od visine štete utvrđene zapisnikom opštinske Komisije koja je imenovana i vrši procenu štete na terenu. Veće je definisalo i rok od 60 dana za isplatu pomoći, počev od dana donošenja rešenja o nastaloj šteti.
U okviru realizacije programa energetske sanacije stambenih zgrada, porodičnih kuća i stanova koji sprovodi opština Lučani za 2022. godinu a u cilju finansijske podrške domaćinstvima u procesu energetske sanacije za 2022. godinu, Opštinsko veće je na današnjoj sednici donelo i odluku da raspiše javni konkurs za zainteresovane privredne subjekte.

IL-Krizni-stab-Lucani Veće u Lučanima donelo odluku o povećanju pomoći za nastalu štetu na stambenim i pomoćnim objektima
Javni konkurs se odnosi na privrednike koji se bave proizvodnjom, uslugama i radovima na energetskoj sanaciji stambenih objekata, dakle koja su spremna da vrše zamenu spoljnih prozora i vrata i drugih elemenata termičkog omotača, zatim postavljaju termičke izolatore zidova i podova, krovnog pokrivača i tavanica, nabavku i instalaciju kotlova na prirodni gas ili biomasu, pelet, briket, ili zamenu postojećeg grejača prostora.
Takođe, na navedeni konkurs mogu da se prijave i privredni subjekti koji vrše zamenu postojeće ili ugradnju nove cevne mreže, grejnih tela, toplotnih pumpi i prateće instalacije, solarnih kolektora u instalaciju za grejanje vode za grejne sisteme. Rok za prijavu zainteresovanih privrednih subjekata za navedeni javni konkurs je ponedeljak, 25. jul 2022. godine.

You may also like...

1 Response

  1. Jana kaže:

    Treba pomoci svima koji su ugrozeni i koji su pretrpeli stetu od vremenskih nepogoda, to bi bilo veoma pravedno i humano od opstine lucani da saniraju stambene i pomocne objekte. Posto su tamo ceste nepogode na vocu i povrcu ne bi bilo lose da pocnu da gaje medicenske gljive, nemacki cordiceps, reishi kapsule, hericium, agarikus smedji bice to dobar i unosan posao jer se sve vise koriste u savremenoj medicini na razne nacine kao svezi, zatim osuseni i kao suplementi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *