Devet fudbalera pojačalo Javor Matis

Javor Matis vratio se u Ling long Super ligu nakon samo jedne sezone u Prvoj ligi Srbije. Ambicije u novoj sezoni su velike, o čemu su svedočili i predsednik i sportski direktor kluba na početku priprema, koje je Javor počeo među prvima u Srbiji. Sada su te najave i konkretizovane, ozvaničenjem dolazaka novih fudbalera u svim linijama tima. Na startu prelaznog roka klub je predstavio devet fudbalera.

IL-pojacanja- Devet fudbalera pojačalo Javor Matis

Aleksandar Vulić dolazi iz Žarkova i pojačaće konkurenciju među stativama. Golman nesvakidašnje visine u fudbalskom svetu (203 cm) prošao je školu Crvene zvezde, a potom bio član Inđije, Belasice i Žarkova, za koje protekle sezone branio na 10 utakmica. Rođen je 2001. godine. Potpisao je ugovor do 2026. godine.

Kristijan Tojčić stiže iz Mačve, sa kojom se protekle sezone susretao sa ekipom Javora. Mladi odbrambeni fudbaler, rođen 1999. godine, bio je standardan u ekipi iz Šapca i odigrao 32 utakmice, uz 4 postignuta pogotka i 2 asistencije. Potpisao je trogodišnji ugovor.

Milan Obradović dolazi kao pojačanje iz ekipe Visle Plok. Pre odlaska u elitnu diviziju poljskog fudbala nosio je dres Napretka i igrama privukao pažnju poljskog kluba, u kojem je proveo prethodne dve sezone. Ima 22 godine, a sa Javorom je ugovorio saradnju na tri godine.

Dino Dolmagić je dobro poznato lice u Ivanjici, gde je nastupao od 2017. do 2020. godine. Iz Javora je otišao u TSC, u kojem je proveo dve sezone. Momak koji pokriva pozicije na desnoj strani terena ima 28 godina i parafirao je ugovor sa ekipom Javora na dve godine.

Kosta Janjić igra na poziciji levog beka i dolazi iz Sloge iz Požege. Ima 22 godine i celu karijeru proveo je u matičnom klubu. Potpisao je ugovor do 2026. godine.

Luka Gojković pojačaće ekipu u ofanzivi. Gojković je rođen 1999. godine i stiže u Ivanjicu sa statusom jednog od najboljih igrača Prve lige u prethodnoj sezoni. On je za Rad odigrao 36 utakmica u prvenstvu i ostvario učinak od 11 golova i 8 asistencija, pa se očekuje da na polju efikasnosti donese dosta ekipi Igora Bondžulića. Pre Rada nastupao je za BSK, Voždovac, Bačku i IMT. Luka Gojković potpisao je ugovor do januara 2026. godine.

Norman Kempbel u Ivanjicu donosi epitet reprezentativca svoje zemlje – Jamajke – kao i igrača koji je prethodne sezone za Čukarički nastupao u kvalifikacijama za Ligu konferencija. Odlikuje ga izuzetna brzina, te će tako i on predstavljati značajno pojačanje na krilnim pozicijama. Kao i Gojković, ima 22 godine. Krilni fudbaler sa Jamajke obavezao se ugovorom na saradnju sa Javorom do 2025.

Marko Maletić, nekadašnji reprezentativac mlađih selekcija reprezentacije Bosne i Hercegovine stiže u Ivanjicu sa ogromnim internacionalnim iskustvom. Nastupao je u Holandiji za mlađe selekcije Utrehta, potom za drugu ekipu nemačkog Štutgarta, da bi se zatim vratio u Holandiju, gde je nosio dresove Fejnorda, Ekselziora, Telstara i Dodrehta. U Belgiji je igrao za Lomel i Roselar, a iskustvo u Francuskoj stekao u ekipi Pariza. U Švajcarskoj je nosio dres Lozane, u Sloveniji Aluminija, a u Srbiji Zlatibora. Prethodne sezone branio je boje Top Osa u Holandiji.

Ima 28 godina i potpisao je ugovor do 2024. godine.

Petar Gigić rođen je 1997. godine i igra na poziciji napadača. Prošao je mlađe kategorije niškog Radničkog i OFK Beograda, da bi potom nastupao za Mačvu. Usledio je transfer u Partizan, odakle je išao na pozajmice u Novi Pazar, Mačvu i Ujpešt. Prošle sezone imao je odličnu sezonu u ekipi Železničara, gde je postigao 10 golova u 32 utakmice.

Potpisao je trogodišnji ugovor.

Klub su zasad napustila četiri fudbalera, sa kojima klub nije odlučio da produži ugovor – Vanja Zvekanov, Miroslav Maričić, Nikola Dimitrijević i Nemanja Lakić Pešić.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *