Domaćin Sabora violinista u Pranjanima proslavljeni sportista Dejan Tomašević

Dejan Tomašević, proslavljeni srpski košarkaš, podićiće zastave četvrtog Sabora violinista Srbije koji će se održati 19,20. i 21. avgust, potvrdio je za Glas zapadne Srbije, Dejan Kovačević, predsednik Saborskog odbora i opštine Gornji Milanovac.

-Velika mi je čast što će domaćin ovogodišnjeg sabora biti takva sportska i ljudska veličina kao što je Dejan Tomašević. On je naš zemljak, njegovi roditelji su poreklom iz Ločevaca. Pored toga što je proslavio Srbiju, on je i lokal patriota, što je ovim činom i dokazao.- naglasio je Kovačević.

Dejan Tomašević je poreklom iz sela Ločevci, blizu Takova, gde je kao dečak provodio slobodno vreme. Svoju bogatu košarkašku karijeru započeo je u čačanskom Borcu, a igrao je još i za Crvenu Zvezdu, Partizan i podgoričku Budućnost. Posle crnogorskog kluba, karijeru je nastavio u Španiji, gde je igrao za TAU Keramiku i Valensiju, nakon čega se preselio u grčki Panatanaikos. Igračku karijeru završio je u solunskom PAOK-u, 2009. godine.

Sa reprezentacijom Jugoslavije, osvojio je tri evropska i dva svetska prvenstva.

IL-Sabor-violine Domaćin Sabora violinista u Pranjanima proslavljeni sportista Dejan Tomašević

Muzeju košarke koji će sledeće godine biti otvoren u Čačku, u okviru porjkta Prestonica kulture, u zgradi nekadašnjeg Sokolskog doma, pored legata Dragana Kićanovića, Željka Obradovića, Radmila Mišovića biće postavljen i legat Dejana Tomaševića.

Inače, ovo je četvrto izdanje Sabora koji je za kratko vreme pobrao ogromne simpatije javnosti. Samo prošle godine u ovoj suvoborskoj varošici, zvuci violine sakupili su blizu stotinu hiljada posetilaca.

GSZ/Info Liga

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *