Dvojica Dragana iz Ivanjice učinili nešto za svaku pohvalu (VIDEO)

Divlje deponije veliki su problem u očuvanju zdrave životne sredine u opštini Ivanjica. Ovo je jedna od retkih varoši kroz koju protiče čista planinska reka Moravica. Nažalost i ona je zaprljana a glavni krivci su ljudi koji nesavesnim odlaganjem smeća zagađuju životnu sredinu.

Sve su ređi primeri organizovanja volonterskih akcija čišćenja smeća a još ređi pojedinačni slučajevi. Međutim dvojica Ivanjičana dali su sjajan primer sugrađanima na koji način se vodi računa o životnoj sredini.

Dragan Pešić samoinicijativno je očistio veću deponiju u naselju Grbići. U odvoženju preko osamdeset džakova smeća pomoglo mu je JKP ’’Ivanjica’’.

IL-Vodopad- Dvojica Dragana iz Ivanjice učinili nešto za svaku pohvalu (VIDEO)

U naselju Ajdače, Dragan Ajdačić, očistio je nekoliko kilometara oko rečice koja protiče ovim mestom. Uredno je sortirao smeće, odvojio metal od drveta i papira, koji će dalje deponovati na stovarišta predviđena za to.

IL-Otpad-1- Dvojica Dragana iz Ivanjice učinili nešto za svaku pohvalu (VIDEO)

Dvojica Dragana iz Ivanjice nadaju se da će njihov primer poslužiti i drugima kako bi zajedničkim snagama Ivanjicu učinili čistijim i lepšim mestom za život.

IL-Dzakovi-otpad- Dvojica Dragana iz Ivanjice učinili nešto za svaku pohvalu (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *