Ivanjica kroz subvencije dobila preko 200 novih traktora (VIDEO)

U prisustvu predstavnika Ministarstva poljoprivrede i Svetske banke, lokalne samouprave i Asocijacije malinara danas su u Ivanjici uručeni ključevi taktora poljoprivrednim proizvođačima koji su ostvarili pravo na subvencije u okviru zajedničkog državnog projekta. Ključeve je uručio šef kabineta ministra poljoprivrede Marko Saranovac.

Pomoćnik ministra poljoprivrede, Aleksandar Bogićević, rekao je da resorno ministarstvo prepoznaje potrebe poljoprivrednih proizvođača i maksimalno se trudi da im izađe u susret kako bi efikasnije i lakše obavljali posao.

IL-traktori2 Ivanjica kroz subvencije dobila preko 200 novih traktora (VIDEO)

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, ističe kako je od ogromnog značaja odlična saradnja sa Ministarstvom poljoprivrede o čemu svedoči i podatak da je kroz subvencije u ovu varoš do sada stiglo preko 200 novih traktora, uz dodatnu poljoprivrednu mehanizaciju. To će olakšati rad malinarima i drugim poljoprivrednicima i doprineti boljem prinosu, a svi znaju da je Ivanjica poznata kao lider u proizvodnji malina, rekao je Mitrović.

IL-traktori4 Ivanjica kroz subvencije dobila preko 200 novih traktora (VIDEO)

Ukupna vrednost investicija u individualnom poslovnom planu iznosila je u dinarskoj protivvrednosti od 20 000 do 50 000 eura, tačnije, minimalni iznos bespovratnih sredstava od 10 000 do 25 000 eura. Kroz ovaj projekat poljoprivrednici su dobili  bespovratna  sredstva u iznosu od 50 odsto od ukupne vrednosti investicije (sa PDV-om), 40 odsto se kreditno  finansiralo iz kredita sa poslovnim bankama uz svega 10 procenata sopstvenog učešća.

IL-traktori3 Ivanjica kroz subvencije dobila preko 200 novih traktora (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *