Arilje na Sajmu turizma – Svečano otvaranje Sportskih igara mladih

Opština Arilje ove godine biće domaćin svečanog otvaranja devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Upravo je ovo manifestacija koja je predstavljena na Sajmu turizma na štandu Zapadne Srbije. Iz Sportsko-turističkog centra Arilje najavljuju da je otvaranje planirano za 20. maj u 20 časova, na Trgu partizana. Posle programa gde će se publici predstaviti talentovana deca Arilja, koncert će održati Željko Samardžić.

Promociji je prisustvovao i Veljko Krčevinac, dečak iz Arilja koji je prošle godine, kao jedan od najboljih u atletici, bio učesnik velike Međunarodne završnice Sportskih igara mladih u Splitu, koji je rekao da je u Splitu bilo nezaboravno i da će se sigurno prijaviti i ove godine.

IL-SIM-Arilje Arilje na Sajmu turizma - Svečano otvaranje Sportskih igara mladih

Predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih Marija Mihajlović izjavila je da joj je drago što su Igre Veljku ostale u lepom sećanju i poželela mu da i ove godine bude među najboljima. „Deca kao što su Veljko su nam znak da smo na pravom putu, da se deca raduju Igrama i sigurna sam da smo doneli pravu odluku da se ove godine svečano otvaranje Dunav osiguranje Sportskih igara mladih održi u Arilju. Biće to prilika da neki novi dečaci i devojčice iz ove opštine postanu ponosni SIMOVCI, promoteri sporta, fer pleja i druženja“, dodala je predsednica Dunav osiguranje Sportskih igara mladih.

Saša Luković, direktor Sportsko-turističkog centra i koordinator SIM-a za Arilje rekao je da je ponosan što će Arilje biti domaćin ovakvog spektakla, jer ova opština je prošle godine prvi put bila domaćin Karavana radosti i prijateljstva, tako da je ova odluka Dunav osiguranje Sportskih igara mladih znak da su deca Arilja i lokalna samouprava ostavili dobar prvi utisak.

Promociji je prisustvovao i mladi rukometaš iz Arilja Luka Stojanović koji je istakao da ga raduje što se u njegovom mestu organizuje jedna ovako značajna manifestacija, jer, iako je i on mlad, ne pamti da je u Arilju bilo ovako važnih sportskih događaja za decu.

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva i spajanje dece regiona. Igre se istovremeno održavaju u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji. Pobednici državnih finala, sredinom avgusta, tradicionalno idu na mini letovanje i druženje u Split.

Sportske igre mladih su u Srbiji postale omiljena manifestacija u okviru koje se deca takmiče i druže, a interesovanje za učešće u Igrama je iz godine u godinu sve veće. Plamen prijateljstva Dunav osiguranje Sportskih igara mladih devete sezone Dunav osiguranje Sportskih igara mladih zapaljen je 11. marta u Čačku. Karavan radosti i prijateljstva kreće u maju, a do tada, širom Srbije održavaće se različite aktivnosti uz podršku najvećih kompanija kao što su Dunav osiguranje, NIS, Poštanska štedionica, Podravka, Coca cola i Uefa foundation.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *