Na Savindan akcija dobrovoljnog davanja krvi u Ivanjici

Prva akcija dobrovoljnog  davanja krvi u 2022. godini biće realizovana 27.01.2022. godine, od 10-16 časova, u sali opštine Ivanjica.

Crveni krst moli sve građane koji su i do sada bili odgovorni i davali krv da se odazovu ovom pozivu, kao i one koji do sada nisu davali krv, da dođu obave besplatan lekarski pregled i po odobrenju doktora daju krv.

IL-Davanje-krvi-akcija-korona-300x142 Na Savindan akcija dobrovoljnog davanja krvi u Ivanjici

Svi učestvujemo u obezbeđivanju dovoljnih količina krvi za pacijente u bolnicama: zdravi građani, koji imaju između 18 i 65 godina koji daju krv na akcijama u organizaciji Crvenog krsta, ovlašćena transfuziološka služba koja prikuplja, testira i priprema krv za primenu kod pacijenata.

Neohodno je da ovaj krug nesmetano, kontinuirano funkcioniše, jer svako odstupanje može ugroziti nečiji život. Svako od nas poznaje ili nekoga kome je potrebna krv ili kome je krv spasila život. Neki od nas su davaoci krvi a deo građana je već bio među primaocima krvi ili komponenata krvi.

Isključivo od učešća građana, na organizovanim akcijama dobrovoljnog davanja krvi, zavisiće dovoljne rezerve za sve pacijente.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *