Ivanjica: Otklonjen kvar na repetitoru Ocrten (VIDEO)

Uz probleme sa električnom energijom koji su zadesili stanovnike ivanjičke opštine pojedini zaseoci bili su danima i bez telefonskog signala. Kako bi se situacija stabilizovala danas su u pomoć pritekli i alpinisti iz Novog Sada. Pri dubokom minusu, kroz metarski sneg, pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva uspeli su da prevezu ove hrabre momke do repetitora Ocrten koji se nalazi na nadmorskoj visini od, blizu 2 000 metara. Nakon višečasove akcije koja je osim probijanja kroz snežne smetove podrazumevala i penjanje na ledom okovan repetitor, kvar je otklonjen.

Borba sa posledicama snežnih padavina svakodnevna je. Još uvek nije potpuno stabilizovano napajanje električnom energijom a nema ni telefonskog signala u pojedinim delovima opštine. Problem je što se repetitori nalaze u veoma nepristupačnim planinskim predelima pa je jedino motornim sankama moguće stići na lice mesta.

IL-Alpinisti-1-ocrten- Ivanjica: Otklonjen kvar na repetitoru Ocrten (VIDEO) IL-Ocrten-naslovna Ivanjica: Otklonjen kvar na repetitoru Ocrten (VIDEO)

IL-Ocrten-3- Ivanjica: Otklonjen kvar na repetitoru Ocrten (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *