Ivanjica: Nepomičnog čoveka izvukli iz metarskih smetova (VIDEO)

Pedesetosmogodišnji Branko Šelović iz Preseke kod Ivanjice pao je juče ispred porodične kuće i zadobio teške telesne povrede. Komšije su ga zatekle nepomičnog na snegu i prenele do doma ali dalje se nije moglo jer je ovo područje zavejano smetovima i do metra.

Za pomoć Branko se odmah obratio sesti Anki koja je ranom zorom stigla iz Beograda i u pratnji vatrogasaca kvadom krenula u nepristupačna područja kako bi brata dopremila do bolnice. Medjutim, situacija se dodatno iskomplikovala jer u ovakvim trenucima ključno je iskustvo vozača i procena terena, tačnije način na koji se može doći do zavejanih.

infoliga-720 Ivanjica: Nepomičnog čoveka izvukli iz metarskih smetova (VIDEO)

Lokalna samouprava je odmah pritekla u pomoć pa su na teren krenuli i predstavnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva. Oni su motornim sankama uspeli da se probiju do Branka i zajedno sa vatrogascima bezbeno ga prevezu u ivanjički Dom zdravlja.

IL-izvlacenje-3 Ivanjica: Nepomičnog čoveka izvukli iz metarskih smetova (VIDEO)

Do pojedinih, udaljenih  zaselaka u ivanjičkoj opštini ne može se stići zbog velikih snežnih nanosa. U lokalnoj samoupravi kažu da bi do sada većina putnih pravaca bila pročišćena ali su sve raspoložive mašine i ljudstvo u službi osposobljavanja elektro-mreže jer i dalje mnogo domaćinstava u Ivanjici nema struju.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *