Dvanaestogodišnja ”Zlatokosa” iz Rzinja kod Ivanjice osvojiće vam dušu (VIDEO)

Ivanjica – Anđela Dukanac iz Rzinja kod Ivanjice ima dvanaest godina i posebna je po mnogo čemu. Njen dan počinje sa prvim zracima sunca kada pomaže roditeljima da isteraju ovce i krave na pašu, onda se sprema za školu i seoskim, zemljanim putem pešači kilometer do školskog autobusa. Pri povratku se opet lati kućnih poslova, sa majkom muze krave i pomaže joj u pravljenju sira i kajmaka, stiže da uradi domaći i bude dobar djak.

Njena starija sestra Anastasija i braća Petar i Pavle  takođe su odlični učenici i veoma dobri radnici. Od malena su prihvatili sve obaveze koje donosi život na selu, pa se ne libe nikakvog posla. Kao i njihovi vršnjaci uživaju sve blagodeti savremenog doba koje im pružaju društvene mreže, ali su bogatiji za beskrajno nebesko plavetnilo, čist vazduh, zdravu hranu i karakter koji grade na čvrstim i ispravnim životnim osnovama.

IL-Cvarci-AD Dvanaestogodišnja ''Zlatokosa'' iz Rzinja kod Ivanjice osvojiće vam dušu (VIDEO)

Iako to mnogima zvuči nestvarno, ova deca bi volela da se nakon školovanja vrate u svoj zavičaj na 1 000 metara nadmorske visine i uživaju u beskrajnoj prirodnoj lepoti, ali za takvu odluku neophodan im je bolji put .

IL-Andjela-i-Pavle- Dvanaestogodišnja ''Zlatokosa'' iz Rzinja kod Ivanjice osvojiće vam dušu (VIDEO)

Zdrava, nasmejana i srećna deca lepša su strana Srbije. Ulaganje u njihov osmeh siguran je put u bolju budućnost.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *