Meštani Šljivića pozivaju nadležne da reše problem vodosnabdevanja (VIDEO)

Dugogodišnji problem u snabdevanju vodom naselja Šljivići kulminirao je prethodnih dana kada je, iz za sada nepoznatih razloga, došlo do prekomernog pražnjenja rezervoara što je uslovilo višečasovne restrikcije. Meštani su ogorčeni.

Po rečima direktora JKP ’’Ivanjica’’,  Aleksandra Mitrovića,  od danas će biti uveden drugi sistem restrikcija pa je plan za ovu nedelju da se do jutarnjih časova puni rezervoar nakon čega će voda biti puštena za svih 120 domaćinstava, do 23 časa. U zavisnosti od potrošnje i dopune rezervoara ovaj plan se može menjati ali je prioritet da meštani tokom dana imaju vodu. U međuvremenu će se rešavati dvojni i nelegalni priključci.

IL-Mitrovic-JKP-Ivanjica- Meštani Šljivića pozivaju nadležne da reše problem vodosnabdevanja (VIDEO)

Komunalnoj inspekciji ilegalci su prijavljeni  još 2019. ali do sada nije bilo adekvatne reakcije. Danas je održan sastanak sa čelnim ljudima opštine i inspekcijskim službama kako bi se sproveo postupak kontrole i isključenja nelegalnih priključaka.

Sutra će duž cele trase biti provera cevovoda kako bi se utvrdilo da li je u pitanju fizičko oštećenje, nakon toga sprovešće se pojedinačne provere svakog priključka i zatražitii od Komunalne inspekcije da izvrši isključenje ilegalaca, biće zamenjeni svi vodomeri, što bi trebalo da reši probleme meštana Šljivića.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.