Uspešno realizovana prva berza sitnih životinja u Guči

U Guči je u nedelju održana berza sitnih životinja koja je okupila preko 40 izlagača i više stotina posetilaca. Po prvi put u zapadnoj Srbiji organizovan je događaj ovog tipa što je izazvalo veliko interesovanje ljubitelja životinja iz čitavog okruženja. Posetioci su mogli videti razne životinja, mahom ukrasnu pernatu živinu i ptica, a nisu izostali ni zečevi, kunići, hrčci i druge vrste malih kućnih ljubimaca.

Udruženje odgajivača sitnih životinja Dragačevo iz Guče, koji su organizovali berzu pod pokriviteljstvom opštine Lučani, veoma su zadovoljni odzivom .

-Mi smo mlado udruženje, postojimo tek oko dve godine, prvo smo udruženje ovog tipa u našoj opštini, a i jedno od retkih u širem okruženju. Za nas je ovo veliki uspeh, nastavićemo i dalje da radimo i unapređujemo organizaciju u nadi da ćemo ubrzo postati reprezentativno udruženje u zapadnoj Srbiji, -rekao je Branislav Dostanić, predsednik Udruženja odgajivača sitnih životinja Dragačeva.

IL-Berza-sitnih-zivotinja-Guca Uspešno realizovana prva berza sitnih životinja u Guči

Sekretar udruženja, Ivan Ivanović, zahvalio se najpre svim izlagačima i posetiocima koji su uzeli učešće na berzi, a posebno se zahvalio opštini Lučani i njenom rukovodstvu, što podržava i finansira ovakve projekte.

-Hvala svima koji su pomogli naše udruženje i koji su zajedno sa nama učestvovali u organizaciji. Posebno mi je zadovoljstvo što je bilo puno dece, jer naš cilj jeste da razvijamo udruženje uključivanjem mladih i drago mi je da deca i roditelji to prepoznaju, jer udruženje ima i edukativni karakter, pre svega na decu školskog uzrasta.- rekao je Ivanović.

IL-Berza-Guca Uspešno realizovana prva berza sitnih životinja u Guči

U ime opštine prisutne je pozdravio Miloš Jovičić, zamenik predsednika opštine Lučani. On je  čestitao organizatorima uspešno organizovanu berzu i poželeo im puno sreće u daljem radu.

-Opština Lučani je ove godine izdvojila 3 miliona dinara za podršku udruženjima građana kroz razne projekte i tendencija je da ta cifra bude uvećana u godinama pred nama. Zaista mi je drago što sam, na neki način, deo ove lepe priče i verujem da je ovo samo početak jedne duge tradicije, jer naša obaveza je da podržimo ovakva dešavanja i da na najlepši način predstavimo Guču i opštinu Lučani.-rekao je Jovičić.

Predstavnici Udruženja odgajivača sitnih životinja Dragačevo već su najavili nove akcije. U planu je da se na proleće u Guči organizuje izložba pasa i mačaka humanitarnog karaktera.

Izvor: Radio D/InfoLIGA

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *