Sanacija Žičanog mosta u Ivanjici (VIDEO)

Preduzeće „Mostprojekt“ AD Beograd napravilo je izveštaj o detaljnom pregledu pešačkog. Žičanog mosta u Ivanjici koji je pokazao da trenutno stanje iziskuje hitne sanacione radove. Opština Ivanjica finasiraće čitav projekat a plan je da novi most bude završen do sledeće školske godine.

Prema prvom predračunu vrednost radova je 11,6 miliona dinara ali konačna cifra će se znati tek kada se završe kompletni radovi i urede prilazi samom mostu.

IL-zicani-most2 Sanacija Žičanog mosta u Ivanjici (VIDEO)

Današnji pešački most izgrađen je davne 1978. godine paralelno sa do tada postojećim dotrajalim visećim mostom, koji je zbog brojnih oštećenja bio nebezbedan za upotrebu i prelaz preko njega je bio zabranjen. Od izgradnje, na mostu nije rađena ozbiljnija rekonstrukcija, osim popravke korozijom oštećene metalne ograde i slivnih rešetki sa obe strane.

You may also like...

2 Responses

  1. Borko kaže:

    Saniraće ga kao most u Crnjevu,da bude još gore nego ranije.Pa dva pešaka ne mogu sada da se mimoidju,a trotoar se već raspada

  2. Pitanje za političare kaže:

    Pa jer imao neko toliko pameti da onaj most na naperu što je vodio nige, pa se posle ustanovilo da je bez veze postavljen jer se odande ne može uspentrati na Vidik.
    Zašto sličan projekat i novac nisu upotrebljeni za postavljanje i zamenu dotrajalog “žičanog mosta”.
    Svaka vlast koje dođe počinje sve iz početka i baca narodne pare u bure bez dna.
    Čuj, napravi most na Naperu pa došla nova vlast i posle dve godine ga srušila,.Zašto? A tim mostom nikad niko nije prošao !
    Pa ta glupost je za Riplija 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *