Specijalna bolnica u Ivanjici opet prelazi u COVID sistem

Zbog velikog broja zaraženih virusom korona u Ivanjici i Moravičkom okrugu, Specijalna bolnica za rehabilitaciju Ivanjica opet prelazi u COVID sistem rada.

Sva potrebna oprema je obezbeđena, kao i dovoljne količine kiseonika. U naredna tri, četiri dana vršiće se pripreme, nakon čega će bolnica primiti covid pacijente. Zbog toga će se redovne terapije rehabilitacije pacijenata stopirati, dok se situacija sa koronom ne stabilizuje.

IL-anemija1 Specijalna bolnica u Ivanjici opet prelazi u COVID sistem

Dom zdravlja Ivanjica u jučerašnjem danu beleži najveći broj pregleda u Covid ambulanti u ovom talasu. Ukupno 306 Ivanjičana se javilo sa simptomima nalik koroni, od čega je 50 prvih pregleda. Svakodnevno se antigenskim i PCR testovima potvrdi od 40 do 60 novoobolelih.

“Veliki broj pacijenata sa teškom kliničkom slikom svakodnevno šaljemo u Čačansku bolnicu. Apelujemo na građane da shvate ozbiljnost situacije i  pridržavaju se propisanih mera zaštite. Imunizacija je jedini način da se svi zaštitimo od virusa COVID-19.” – upozorava, VD direktor Doma zdravlja Ivanjica, Nikola Karapetrović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *