Srpski i ruski vojnici rekonstruišu put na Goliji (VIDEO)

Predstavnici ivanjičke lokalne samouprave danas su ugostili pripadnike Vojske Srbije i Oružanih snaga Ruske Federacije koji će narednih petnaest dana, u okviru projekta “Humanitarna asistencija”, izvoditi radove na rekonstrukciji puta  Dajići-Srednja Reka- Sastavci u dužini od 13 kilometara.

U prvoj fazi projekta “Humanitarna asistencija” realizuje se obuka inžinjeraca iz Ruske Federacije na inžinjerijskim  mašinama i motornim vozilima na upotrebi u Vojsci Srbije, nakon čega će uslediti rekonstrukcija puta na planini Goliji.

Vojska Srbije angažovala je  210. inženjerijski bataljon Druge brigade kopnene vojske koji će raditi na deonici pomenutog puta oštećenog  tokom prošlogodišnjih poplava.

Realizacijom ovog projekta, osim što će biti produbljena bilateralna vojna saradnja Republike Srbije i Ruske Federacije, uslediće i konkretna pomoć  lokalnoj zajednici u stvaranju uslova za nesmetan život i rad meštana ovog kraja.

IL-Opstina-Ivanjica- Srpski i ruski vojnici rekonstruišu put na Goliji (VIDEO)

Nakon radnog sastanka  u prostorijama opštine Ivanjica, pripadnici ruske i srpske vojske, u pratnji domaćina, obišli su Ivanjicu, poestili najzanimljivije istorijske i turističke lokalitete i uputili se prema Goliji.

IL-Vojska-Srbija-i-Rusija- Srpski i ruski vojnici rekonstruišu put na Goliji (VIDEO)

 

You may also like...

1 Response

  1. Curcici kaže:

    Ima li nade da vojska popravi putni pravac skola-Curcici u Gledjici, nemamo nikakav prilaz selu, odneli bujicni potoci 2020 godine.Hvala

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *