Vrtić u Crnjevu uskoro počinje sa radom (VIDEO)

Novi objekat dečijeg vrtića, koji se nalazi pored Osnovne škole „Kirilo Savić“ u Crnjevu, trebalo bi da počne sa radom do krajem aprila ili početkom maja, kaže predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović. Objekat je završen i čeka se saglasnost nadležnih ministarstava  za nova radna mesta koja bi trebala da stigne u gore pomenutom roku.

Reč je o objektu koji je rađen prema svim savremenim standardima a njegova vrednost je 78 miliona dinara, od čega je Vlada RS izdvojila 32 miliona a  ostatak je finansiran sredstvima iz lokalnog budžeta. Jedini razlog zbog čega se kasnilo sa otvaranjem je epidemiološka situacija izazvana virusom korone, dok s sve druge informacije samo jeftino prikupljanje političkih poena, rekao je Mitrović.

Površina vrtića u sve tri etaže iznosi preko 820 kvadratnih metara. Glavni ulaz u vrtić je sa južne strane, ali će pristup imati i sa severa, iz ulice Druge proleterske.

Smeštajni kapacitet ovog objekta je 120 mesta za mališane a trebalo bi da uposli 23 radnika.IL-Vrtic-u-Crnejvu- Vrtić u Crnjevu uskoro počinje sa radom (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *