Zdrava Srbija predala listu za izbore u Kosjeriću

Koalicija Zdrava Srbija – Nova Srbija predala je danas Izbornoj komisiji opštine Kosjerić izbornu listu pod nazivom “Domaćini da pobede” Milan Stamatović, za predstojeće lokalne izbore koji će se održati 28. marta.

Listu čine ugledni, časni ljudi i pravi domaćini, čiji je cilj da promene trenutno stanje u Kosjeriću na bolje, a jedan od osnovnih ciljeva za koji će se Zdrava Srbija i Nova Srbija boriti u Kosjeriću jeste profesionalizacija opštinske uprave i formiranje novih odeljenja i kancelarija, posebno u oblasti poljoprivrede i turizma – izjavio je dr Dragan Gligorijević, prvi na listi koalicije.

Veliki potencijal razvoja Kosjerića je seoski turizam koji se mora iskoristiti, tako što ćemo oživeti nekoliko važnih turističkih manifestacija koje su nekada imale veliki značaj na državnom nivou, kao što su bili nadaleko poznati „Čobanski dani“, koji su sada svedeni na usko lokalni karakter – kaže Gligorijević.

IL-Kosjeric-Ydrava-Srbija Zdrava Srbija predala listu za izbore u Kosjeriću

Osim razvoja turizma, Zdrava Srbija i Nova Srbija će posebnu pažnju posveti položaju mladih kako bismo im stvorili uslove da razmišljaju o ostanku na svojoj dedovini. Zalagaćemo se za izgradnju kompletne infrastrukture u svim naseljima kosjerićke opštine, da do svakog sela stignu vodovod i moderni putevi – istakao je Gligorijević.

Deo ekonomskog programa koalicije je i osnivanje industrijskih zona u Kosjeriću, za šta je još pre 15 godina usvojen plan, kao i formiranje kancelarije za lokalni ekonomski razvoj koja bi omogućila bi da se aktivira taj proces, pogotovu što država značajno finansira eksproprijaciju zemljišta i infrastrukturno uređenje tih zona. Time bi se stvorili uslovi da preduzetnici iz Kosjerića, ali i šire, investiraju u tim industrijskim zonama što bi značilo otvaranje novih radnih mesta i posledično poboljšanje kvaliteta života u Kosjeriću – zaključio je dr Dragan Gligorijević.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *