Konsultacije sa opozicijom oko predloga lokalnog budžeta za narednu godinu (VIDEO)

Predložen budžet opštine Ivanjica za 2021. godinu iznosi 1 152 980 000 dinara. Danas su održane konsultacije predlagača budžeta sa opozicionim odborničkim grupama čiji su predstavnici izneli nekoliko predloga, a po rečima zamenika predsednika opštine Ivanjica, Nenada Glavinića, isti će biti razmatrani i veruje da će se deo naći u konačnoj odluci budžeta za 2021.

Još uvek nije odlučeno da li će sednica lokalnog parlamenta biti održana elektronski ili redovno uz pridržavanje svih propisanih mera zaštite, kaže predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović. Epidemiološka situacija uslovila je i današnje konsultacije o budžetu, prvenstveno sa najbronijom opozicionom grupom SPS-a a zatim i predstavnicima Zdrave Srbije.

il-raspravka-o-budzetu- Konsultacije sa opozicijom oko predloga lokalnog budžeta za narednu godinu (VIDEO)

Odborničke grupe koje u lokalnom parlamentu predstavljaju opoziciju, iznele su svoje predloge uz podršku preloženom budžetu. Predstavnik SPS-a, Dragovan Milinković, akcentirao je problem komunalnog otpada i čistoće grada.

il-raspravka-o-budzetu-2 Konsultacije sa opozicijom oko predloga lokalnog budžeta za narednu godinu (VIDEO)

Zdrava Srbija, na čelu sa Milanom Maslarevićem, uključila se u konstruktivan dijalog vezan za putnu infrastrukturu i komunalni otpad.

Za razliku od prethodnih godina kada je opština Ivanjica od strane republičke Vlade dobijala pet miliona dinara iz budžetske rezerve, ovaj put u lokalnu kasu sliće se tri puta više, tačnije 15 miliona dinara.

You may also like...

1 Response

  1. Živorad Ivanović kaže:

    Malo pažnje se posvećuje komunalnim ,ekonomskim i ekološkim problemima u mesnim zajednicama na rubnim područjima Opštine Ivanjica (Močioci,Luke, Osonica, Bele vode,Devići ,Ostatija i Brusnik). Dobar deo zaposlenih prima platu iz preduzeća koja koriste resurse sa područja ovih mesnih zajednica.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *