Prvi online festival na portalu InfoLIGA- “Sa Golije kolo se vije”

Festival folklora pod nazivom „Sa Golije kolo se vije“, koji zbog nepovoljne epidemiološke situacije nije održan ove godine na Odvraćenici, gledaoci će moći da prate online na portalu InfoLIGA.

Kako se ne bi prekinuo kontinuitet ovog mladog festivala, organizatori su odlučili da održe koncerte bez publike, čiji prenos će u novembru biti emitovan na YouTube kanalu portala InfoLIGA.

IL-SA-GOLIJE-KOLO-SE-VIJE-1 Prvi online festival na portalu InfoLIGA- "Sa Golije kolo se vije"

Na ovogodišnjem festivalu, pored KUD-a „Moravica“ iz Ivanjice, učestovaće KUD Golija iz Novog Pazara, KUD Raška, KUD Kraljevačka Riznica, KUD „Zvečan“, kao i pevačke grupe i svirači na tradicionalnim instrumentima.

Naslovna-Odvracenica-Festival-folklora Prvi online festival na portalu InfoLIGA- "Sa Golije kolo se vije"

„Usled loše epidemiološke situacije, nismo bili u mogućnosti da održimo festival 7.jula na Odvraćenici. Cilj nam je bio da oživimo Goliju i da na Odvraćenici, budućem skijaškom centru, ovu manifestaciju omasovimo. S obzirom na to da se ova planina intenzivno razvija, smatramo da jedan ovakav festival najbolji način da pokažemo, ali i očuvamo, kulturni identitet ovog kraja. Zato se nadamo da će situacija naredne godine biti stabilnija, i da ćemo uspeti da održimo manifestaciju. Do tada ljubitelji folklora moći će da uživaju u online formatu koji smo pripremili za njih“- rekao je Vlade Jeremić,  jedan od organizatora festivala.

Prošle godine stotine razigranih folkloraša igrom i pesmom prezentovali su tradiciju mesta iz kojih dolaze, a jedna od najlepših planina Srbije, Golija, bila je centar spajanja ljudi i kulture.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *