Roditelji ivanjičkih predškolaca pobunili se zbog neadekvatnih uslova za decu (VIDEO)

Roditelji mališana koji pohađaju pripremni predškolski program u montažnom objektu pri ivanjičkoj osnovnoj školi, okupili su se danas kako bi izrazili nezadovoljstvo zbog neadekvatnih uslova u kojima su smeštena njihova deca.

Oni su razgovarali sa direktorkom vrtića, Vesnom Nikolić, od koje su zahtevali da obezbedi uslove za njihove mališane jednake drugoj deci koja pohađaju predškolsko obrazovanje.

Kako su roditelji naveli za decu nije obezbedjeno dovoljno klupa, postojeće nisu prilagođene predškolcima, u objektu nema tople vode i mokri čvor nije po meri mališana.

Predsednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović, došao je na poziv roditelja i nakon razgovora sa njima, direktorkom vrtića i direktorom škole, obećao je da će naći rešenje kako bi deca dobila potrebne uslove za boravak u postojećem objektu.IL-PU-Bajka-roditelji-protest- Roditelji ivanjičkih predškolaca pobunili se zbog neadekvatnih uslova za decu (VIDEO)

Naime, svi su se složili da lokaciju ne treba menjati već prostorije u kojima se nalaze deca prilagoditi njihovim potrebama. Da bi se radovi na adaptaciji objekta izveli potrebno je jedno odeljenje preseliti u veliku zgradu osnovne škole za šta je direktor ove obrazovne ustanove pokazao razumevanje. Nakon toga lokalna samouprava će finansijski i logistički podržati adaptaciju objekta, a mališani će dobiti bolje uslove za pohađanje predškolskog pripremnog programa.

You may also like...

2 Responses

  1. Dijana kaže:

    I naravno kao i uvek nikom nista.Pa jel direktorka vrtica uopste dosla da vidi gde su deca? Ili se pravi luda kao i uvek.A da ne pricamo o nacinu bodovanja za prijem u vrtic koji je najsmesniji na svetu

  2. Dunja Lugić-Bešević kaže:

    Da objasnim “plasticno” : Deca nemaju ormarice vec im knjige stoje u kesama na podu, sede u velikim skolskim klupama gde manja deca ne mogu da dodhvate klupu pa pisu stojeci ili im roditelji donose jastucice, nemaju toplu vodu, solje su velike i bez daski i deca ne mogu sama da piske i trpe dok ne dodji kuci, nemaju obezbedjwnu uzinu nego im mi pakujemo svakog dana, nemaju ni jednu jedinu igracku. Stolarija je katastrofa, prozori “šure” ili uopste ne mogu da se otvore, o zidovima da ne govorim. Petoro dece (samo u nasoj grupi) dok Kovid uveliko bukti sedi zajedno u klupi jer nemaju ni dovoljno klupa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *