Nove mere Kriznog štaba – Maske obavezne i na otvorenom

Članica Kriznog štaba dr Darija Kisić Tepavčević je rekla da se pooštravaju sve postojeće mere počev od nošenja maski. Nošenje maski je obavezno, svugde i u svakoj prilici i ta mera stupa na snagu odmah, poručila je dr Kisić Tepavčević.

IL-Maska-infoliga Nove mere Kriznog štaba - Maske obavezne i na otvorenom

Prema njenim rečima, opšte mere- fizičko distanciranje i nošenje maski pokazale su se kao efikasne. “To su osnovne mere koje spasavaju živote. Sve druge koje se donose, u smislu ograničenja rada objekata ili druge restrikcije su u cilju da se mere koje postoje strože primenjuju”, istakla je članica Kriznog štaba vlade. Ona je rekla da se pooštravaju sve dosadašnje mere, u smislu kontrole primene.

“Iako je ograničenje bilo da je dozvoljeno okupljanje do 30 ljudi, bilo je primera kršenja. Zato je data zabrana lokalnim samoupravama da ne dozvole takva okupljanja”, rekla je Kisić Tepavčević.

Takođe je dodala i da maske moraju da nose svi, stalno i u svakoj prilici i na otvorenom. Ta mera je obavezna i stupa na snagu odmah. Od ponedeljka beogradska Arena počeće opet da prima kovid pacijente kako bi ostale bolnice nastavile da funkcionišu. Doneta je i mera da se u zatvorene tipove objekata postave osobe koje će kontrolisati primenu donesenih mera, a pogotovo nošenja maski.

Izvor : B92

 

You may also like...

1 Response

  1. Nušić kaže:

    PREPORUKA JE DA SE NOSE NA OTVORENOM A NE DA SU OBAVEZNE. NE ŠIRITE DEZINFORMACIJE!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *