U Guči simbolično obeleženo šest decenija od prvog Sabora trubača (VIDEO)

Zbog epidemije virusa korona,tradicionalni Sabor trubača u Guči, ove godine nije održan. Ipak,duh trube se osetio u ovoj varoši danas, kada su organizatori na simboličan način obeležili šest decenija od održavanja prvog Dragačevskog sabora. Nakon trubačke budilice i tradicionalnog podizanja saborske zastave, usledila je vrhunska muzika u izvođenju četiri pobednička orkestra sa prošlogodišnjeg Sabora.

Takođe, danas je održana sednica Saborskog odbora na kojoj je odlučeno da će se naredno okupljanje najboljih srpskih trubača održati od 12. do 15. avgusta 2021. godine, a prema rečima predsednika opštine Lučani, Milivoja Dolovića, cilj je da se Sabor vrati svom izvornom obliku i korenima.

Kako bi Sabor trubača u Guči ostao manifestacija od kulturnog i nacionalnog značaja, u osmišljavanje programa i sadržaja uključili su se akademik Matija Bećković, Dragan Stanić, predsednik Matice srpske i Živorad Ajdačić, predsednik kulturno-prosvetne zajednice Srbije.IL-60.sabor-trubaca U Guči simbolično obeleženo šest decenija od prvog Sabora trubača (VIDEO)

Zvuci trube u Guči ove godine nedostajali su svima, meštanima, gostima, prolaznicima,ali najviše samim trubačima.

Danas su dodeljena i priznanja pojedincima koji su učestvovali u organizovanju Sabora prethodnih godina, a kako će izgledati jubilarno, 60. okupljanje trubačkih talenata, ostaje nam da vidimo narednog leta.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *