Usvojen drugi rebalans budžeta opštine Ivanjica (VIDEO)

Na današnjem zasedanju lokalnog parlamenta izglasan je drugi rebalans budžeta koji je desetak miliona manji u odnosu na osnovni budžet. Kako je vanredno stanje izazvano korona virusom  uticalo na pad prihoda, uskladjivanje budžeta bila je neminovnost. Rebalansom su planirani  prihodi iz svih izvora finasiranja od  1. 026 252 660,00 dinara , rashodi 1. 006 296 660,00 i budžetski deficit od  40. 044 000,00 dinara. Sredstva za finansiranje deficita i otplatu glavnice kredita u iznosu od  16. 700 000,00 biće obezbedjena iz prenetih neutrošenih sredstava u iznosu od  56. 744 000,00.

Usklađivanjem budžeta značajno su umanjeni rashodi opštinske uprave,  Doma kulture, škola i vrtića jer u prethodnom periodu zbog aktuelne epidemiološke situacije nisu bili u mogućnosti da sprovode sve planirane aktivnosti.

Sredstva će biti usmerena na veću finansijsku podršku porodiljama i djacima prvacima, poljoprivrednicima, Crvenom krstu a 22 miliona dinara biće uloženo u rekonstrukciju i asfaltiranje nekategorisanih puteva.

Na današnjem zasedanju konstatovane su i ostavke odbornika, Aleksandra Mitrovića , Snežane Bogdanović i Bojane Luković koje su zamenili Nataša Zarić, fizioterapeutu iz Ivanjice,  Milivoje Miletić, privatni preduzetnik iz Bratljeva, sa izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU  i Jovana Zlatić, sanitarni ekološki inženjer iz Osonice, sa izborne liste  ZA KRALJEVINU SRBIJU – NAJBOLJI TIM ZA IVANJICU.  Usvojen je završni račun budžeta opštine Ivanjica za 2019. godinu, predlog izmene Odluke o zaduživanju kao i o pokretanju postupka za uspostavljanje saradnje između opština Arilje i Ivanjica, radi zajedničkog obavljanja poslova iz oblasti komunalnih delatnosti.

Obrazovan je Opštinski štab za vanredne situacije i doneta odluka o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP ‘’Ivanjica’’.

Izglasana je i podrška stalnim radnim telima opštine Ivanjica: Odboru za propise i upravu, Odboru za društveno-ekonomski razvoj, privredu i finansije, Odboru za društvene delatnosti,  Odboru za urbanizam, građevinarstvo, stambeno-komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine. Nove školske odbore dobile su  osnovne škole  „Mićo Matović“ Katići, „Major Ilić“ Kušići i „Vučić Veličković“ Međurečje.

Odbornici su danas dobili anketu gde su trebali da se izjasne o predlogu elektronske dostave materijala i praćenja narednih sednica.

I na ovom zasedanju lokalnog parlamenta najviše kritika stiglo je od strane opozicionih odbornika SPS-a i Zdrave Srbije. One su se mahom odnosile na rebalans budžeta, tačnije na deo oko rekonstrukcije putnih pravaca i raspodele sredstava za prvake.

Takođe je zatraženo da se na uvid odbornicima dostavi mesto prebivališta zamenika predsednika Skupštine, Bilija Vulovića, koji je potvrdio je da će to učini do narednog zasedanja  i da je sa današnjim danom njegova adresa u ovom gradu.

Predlogom rebalansa budžeta planirani su  uz očekivanja da će  pad prihoda u prvih pet meseci izazvan korona virusom i venrednom situacijom biti  nadomešten u drugoj polovini godine.

Druga sednica lokalnog parlamenta odbrnici su razmatrali dvanaest tačaka od čega je najviše pažnje izazvao rebalans budžeta Ivanjici bila je znaku drugog rebalansa budžeta.IL-SO-Ivanjica1102020 Usvojen drugi rebalans budžeta opštine Ivanjica (VIDEO)

Za sednicu predlažem sledeći:

 

D N E V N I    R E D:

 

  1. Konstatacija ostavki na mesto odbornika u Skupštini opštine Ivanjica:

–              Mitrović Aleksandra iz Ivanjice;

–              Snežane Bogdanović iz Ivanjice;

–              Bojane Luković iz Ivanjice

 

  1. Razmatranje Izveštaja Izborne Komisije opštine Ivanjica 01 broj: 013-103/2020 od 22. 09. 2020. godine i Predloga za verifikaciju mandata:

–              Nataši Zarić, fizioterapeutu iz Ivanjice, sa izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU;

–              Milivoju Miletiću, privatnom preduzetniku iz Bratljeva sa izborne liste ALEKSANDAR VUČIĆ – ZA NAŠU DECU;

–              Jovani Zlatić, sanitarni ekološki inženjer iz Osonice, sa izborne liste ZA KRALJEVINU SRBIJU – NAJBOLJI TIM ZA IVANJICU;

  1. Predlog Odluke o završnom računu budžeta opštine Ivanjica za 2019. godinu;
  2. Predlog Odluke o izmeni Odluke o zaduživanju opštine Ivanjica;
  3. Predlog Odluke o drugom rebalansu budžeta opštine Ivanjica za 2020 godinu;
  4. Predlog Odluke o finansijskoj pomoći nezaposlenim porodiljama;
  5. Predlog Odluke o izmeni Odluke o dodeli jednokratne novčane pomoći porodici učenika prvog razreda Osnovne škole;
  6. Predlog Odluke o pokretanju postupka za uspostavljanje saradnje između opštine Arilje i opštine Ivanjica, radi zajedničkog obavljanja poslova iz oblasti komunalnih delatnosti;
  7. Predlog Odluke o obrazovanju Opštinskog štaba za vanredne situacije;
  8. Predlog Odluke o sprovođenju javnog konkursa za izbor direktora JKP“Ivanjica“ Ivanjica;

–              Javni konkurs za izbor direktora;

–              Predlog rešenja o imenovanju Komisije opštine Ivanjica za sprovođenje konkursa za izbor direktora;

  1. Obrazovanje stalnih radnih tela Skupštine:

–              Odbora za propise i upravu;

–              Odbora za društveno-ekonomski razvoj, privredu i finansije;

–              Odbor za društvene delatnosti;

–              Odbor za urbanizam, građevinsarstvo, stambeno-komunalne delatnosti i zaštitu životne sredine.

  1. Razrešenje i imenovanje članova Školskih odbora:

–              Osnovne škole „Mićo Matović“ Katići;

–              Osnovna škola „Major Ilić“ Kušići;

–              Osnovna škola „Vučić Veličković“ Međurečje.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *