Humanitarna akcija za izgradnju nove kuće za Čubriće iz Lučana

U zajedničkoj inicijativi predsednika opštine, saradnika i direktora javnih preduzeća, opština Lučani je pristupila akciji izgradnje nove kuće za porodicu Milana Čubrića iz Rasovca.
Milan Čubrić živi sa suprugom i četvoro dece u oronuloj kući, neuslovnoj za život. Kuća je stara i u vrlo lošem stanju bez kupatila,. Ova porodica je bez stalne zarade sa socijalnom pomoći koja nije dovoljna za normalan život šestočlane porodice.

il-cubrici-lucani- Humanitarna akcija  za izgradnju nove kuće za Čubriće iz Lučana
Prema planu nove kuće po kome su predviđene dve dečije sobe, dnevni boravak, trpezarija, ostava i kupatilo, opštinska javna preduzeća su izgradila temelj u veličini od oko 85 kvadrata. Uz nekoliko donatora, koji su porodici donirali značajnu količinu materijala, radnici javnih preduzeća su pored svojih redovnih poslova, pristupili izgradnji temelja kuće.
Temelj je izgrađen u okviru postojećeg domaćinstva Čubrića u rodnom Rasovcu. Zahvaljujući novim donatorima cementa i blokova, počelo se sa podizanjem zidova, zašta polako ponestaje materijala. Zato predsednik opštine sa saradnicima poziva sve dobročinitelje koji mogu da pomognu u novcu ili građevinskom materijalu (cement, blokovi, gvožđe, stolarija, krovna konstrukcija i pokrivka) da se pridruže i pomognu porodici Čubrić, kako bi do prvih zimskih dana četvoro dece i roditelji bili u novom toplom domu.

il-cubrici-lucani-1 Humanitarna akcija  za izgradnju nove kuće za Čubriće iz Lučana

Predsednik opštine kaže da lokalna samouprava nije mogla da se ogluši o nedaće ove porodice. „Zato smo doneli odluku da izdvojimo inicijalna sredstva i angažujemo kapacitete javnih preduzeća za izgradnju temelja nove porodične kuće.
– Mislim da smo porodici Čubrić ulili novu nadu i pozivamo sve ljude dobre volje da pomognu ovoj deci kojima će ubrzo, verujem, život biti ispunjeniji i mnogo lepši kada se jednog jutra probude u novoj prostranoj i udobnoj kući – izjavio je Milivoje Dolović, predsednik opštine.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *