Predsednik Lučana darivao mališane u vrtićima i školama

Povodom početka nove školske godine, predsednik opštine Lučani, Milivoje Dolović, sa saradnicima zamenikom predsednika, Milošem Jovičićem i pomoćnikom, Zoricom Milošević su  obišli sve predškolske ustanove i izdvojene grupe na teritoriji opštine i podelili deci slikovnice i radne sveske za matematiku, prirodu i društvo.

Naime, nakon pandemije koja je naše najmlađe onemogućila da budu potpuno posvećeni druženju sa drugarima iz svoje generacije, predsednik je želeo da im učini mali podstrek  i poželi im  srećan početak nove predškolske godine. Nije hteo da izostavi ni ostale mališane, pa je za svu decu, osim beba, odneo u vrtiće i predškolske grupe i uručio raznobojne radne sveske i udžbenike za naše najmlađe sugrađane od tri do šest godina. Među knjigama i radnim listovima su se našli naslovi: Radosni početak, Upoznavanje prirodne i društvene sredine, Razvoj govora, Matematika za predškolce, navodi se u saopštenju opštine Lučani.

IL-Slikovnice Predsednik Lučana darivao mališane u vrtićima i školama

Poštujući mere predostrožnosti zbog prisutnog virusa, predsednik je izostavio lični kontakt sa decom ali ih je sve pozdravio i poručio da je prvi i osnovni zadatak ne samo opštine nego i svakog pojedinca briga o deci.

„Deca su najvažniji i najranjiviji članovi našeg društva. Svi smo u obavezi da svojim postupcima pomognemo njihovo bezbrižno odrastanje i da im obezbedimo sigurnu budućnost. Opština Lučani pomaže finansiranje prevoza učenika, vrtića za decu, ulaže u održavanje i opremanje škola i proširenje predškolske ustanove. Takođe, svake godine stipendiramo najbolje učenike srednjih škola, izdvajamo za svako novorođenče po 30 hiljada dinara. Pored toga, izuzetno nam je važna bezbednost dece na svakom polju pa u saradnji sa policijom u školama se sprovodi akcija „Pažljivko“ koja za cilj ima bezbedno učestvovanje dece u saobraćaju“,-rekao je Dolović.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *