Srbin iz Amerike kupio turističko neselje Anđelija Mišić na Suvoboru, kao i Prilički kiseljak kod Ivanjice

Milivoje Đorđević biznismen iz Feniksa u Arizoni, poreklom iz Ivanjice, kupio je za 45 miliona dinara turističko neselje “Anđelija Mišić” na Suvoboru.

Turističko naselje u selu Koštunići palo je u stečaj pre više od deset godina.

Preduzeće je kao pravno lice prodato metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda i njihovo poboljšanje tokom postupka, a saglasnost na prodaju danas je dao Odbor poverilaca u Beogradu, u kome većinski udeo ima preduzeće Jugoimport SDPR

Saglasnost je bila neophodna, kako je na prodaji u Privrednom sudu u Čačku nedavno saopštila stečajni upravnik, Gordana Hadzić iz Gornjeg Milanovca, zbog toga što je ponuđena svota manja od 50% procenjene vrednosti.

Ovlašćena agencija Olimpija iz Užica, procenila je da likvidaciona vrednost “Anđelije Mišić” iznosi 179,3 miliona dinara ili 1,5 mil EUR.

Najvrednija imovina jeste hotel Milica i Panajota u izgradnji (102 miliona dinara), a zatim fabrika džakova (17,8), vila Suvoborka (15,4), Etno – kuća (14,5) i restoran Ravna gora (5 miliona), dok je vrednost zemljišta u posedu stečajnog dužnika procenjena na 11,9 miliona dinara.

IL-Prilicki-kiseljak-Budimka- Srbin iz Amerike kupio turističko neselje Anđelija Mišić na Suvoboru, kao i Prilički kiseljak kod Ivanjice

Inače, Đorđević u svom posedu ima lanac od četiri hotela od kojih jedan Park u Ivanjici i veliki broj apartmana, ali će, ukoliko njegova ponuda bude prihvaćena, morati da uloži višestruko veći iznos kako bi veliko odmaralište bilo spremno da primi posetioce.

Ovo lepo turističko naselje osnovano je 1999. godine ugovorom između našeg Jugoimport-Atera i kompanije Hajtek difens epe iz Atine.

Đorđević je, inače, danas kupio i naselje Prilički kiseljak u Prilikama kod Ivanjice, u stečaju, po ceni od 4,1 miliona dinara. To je saopštio njegov pravni zastupnik Miodrag Aleksić, advokat iz Čačka.

You may also like...

1 Response

  1. Rasenko kaže:

    Nije Milivoje poreklom iz Ivanjice već je poreklom iz Sevca,opština Štrpce sa Kosmeta.Žena Milomirka je iz okpline Ivanjice.Inače Mile je trgovac nekretninama iz Čikaga,a zatim je proširio svoju delatnost na Arizonu -Mesa – Phoenixs.Poseduje oko 30 000 apartmana u Arizoni i još toliko u Ćikagu.Jedan od bogatijih ljudi u Ilinoisu,Arizoni i Indijani.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *