Javor Matis sjajnom igrom do nova tri boda

Fudbaleri Javor Matisa zabeležili su protiv Radnika drugi trijumf u nizu, a ukupno treći u sezoni. Protiv ekipe kojoj u prošloj sezoni nisu zatresli mrežu, Ivanjičani su rano poveli sa 2:0, primili pogodak, ali su do kraja utakmice uspeli da sačuvaju prednost i zabeleže vredan trijumf.

Organizovana i požrtvovana ekipa Javor Matisa pokazala je da će biti ozbiljan rival svim protivnicima u nastavku prvenstva.Il-javor-matis-navijaci- Javor Matis sjajnom igrom do nova tri boda

Javor je započeo utakmicu sa puno žara i borbe što je već  u 7. minutu rezultiralo prilikom za pogodak. Sjajni Šćepanović je iskosa sa leve strane zakoračio u kazneni prostor, taman toliko da kontakt sa protivničkim fudbalerom bude unutar šesnaesterca, a sudija Široki nije imao dilemu i pokazao je na belu tačku. Luka Luković je šutirao snažno, lopta je okrznula prečku i završila u mreži.

U narednih 15-ak minuta, nosilac igre bio je upravo Luković , najveća pretnja gostujućoj ekipi. Prvo je u 15. minutu iz teške situacije silovito šutirao, ali je stativa spaslila Radnik, da bi u 21. njegov udarac odbranio golman Kostić.  U 23. minute Luković je fauliran na 20-ak metara od gola, Maričić, Jevremović i Mladenović su bili kod lopte, a zatim odigrali uigranu akciju  za Maričića, koji je udarcem sa distance iznenadio Kostića i poslao loptu u mrežu.

Surduličani su ozbiljnu priliku  imali u 28. minutu, Spasić se našao ispred Lazovića koji je odlično intervenisao.Ipak, dva minuta kasnije gosti su došli do utešnog pogotka na ovom meču.

Iako su u finišu utakmice Surduličani bili agresivniji i organizovaniji na terenu, sjajnim intervencijama golmana Lazovića i požrtvovanošću čitave ekipe bodovi su ostali u Ivanjici.

Da je Javor klub koji se zaista iskreno voli govori i način na koji su se najverniji navijači snalazili da bi pogledali meč jer je ulaz stadiona,zbog epidemiološke situacije, bio zatvren.IL-Verni-navijaci-Fk-Javor-Matis Javor Matis sjajnom igrom do nova tri boda

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *