Kako će ivanjički osnovci pohađati nastavu od prvog septembra? (VIDEO)

S obzirom na to da je epidemiološka situacija u zemlji nepovoljna, za učenike početak nove školske godine biće neuobičajen. Iako je odlučeno da se prvog septembra vrate u školske klupe, to će biti u izmenjenim uslovima uz poštovanje svih epidemioloških mera. Osnovne škole na području ivanjičke opštine u obavezi su da do 24. avgusta dostave operativne planove koji su prilagođeni stručnom uputstvu Ministarstva prosvete. Osnovna škola „Milinko Kušić“ broji oko 1000 učenika i zato organizacija nastave nije bila laka. Pedagoški kolegijum osnovne škole „Sreten Lazarević“ u Prilikama takođe je doneo odluku o radu u dve smene.

U osnovnu školu u Prilikama ove godine poći će 30 novih đaka, dok se u osnovnu školu „Milinko Kušić“ upisalo 110 prvaka. „Kirilo Savić“ organizuje svečani prijem prvaka 31.avgusta, od 16 časova.

Već u ponedeljak, direktori ovih ustanova imaće još jedan sastanak u Čačku, na kojem će dobiti dalja uputstva, ali se nadaju da se predloženi modeli neće menjati.Il-Nastava-u-skolama-covid-19 Kako će ivanjički osnovci pohađati nastavu od prvog septembra? (VIDEO)

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *