Hitno saopštenje Doma zdravlja Ivanjica

Prema najnovijim podacima iz ivanjičkog Doma zdravlja na teritoriji ove varoši ima 53 potvrđena slučaja zaraze virusom COVID 19. Iako je po rečima epidemiologa, dr Milorada Dramićanina, broj pacijenata u prethodna dva dana bio manji, epidemija još nije prošla pa je obavezno da se svi pridržavaju propisanih mera zaštite. Juče je sa upalom pluća osam pacijenata upućeno u čačansku bolnicu. Evidentno je da u odnosu na prethodan broj pregleda u COVID ambulanti ,koji se dnevno kretao i do 100, sada ima vidno manje ljudi ali se i dalje javljaju pacijenti koji imaju ozbiljnu kliničku sliku.

Zbog toga je Dom zdravlja Ivanjica izdao SAOPŠTENJE:

-Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Ivanjici mole se građani za koje je lekar iz COVID ambulante Doma zdravlja ili epidemiolog odredio meru kućne samoizolacije usled potvrđene dijagnoze na COVID 19, da tu meru ispoštuju jer u suprotnom mogu ozbiljno ugroziti zdravlje drugih ljudi, svesno ili nesvesno, zbog čega prema zakonima republike Srbije mogu i krivično odgovarati.-

il-covid-ambulanta Hitno saopštenje Doma zdravlja Ivanjica

You may also like...

3 Responses

  1. Lazar kaže:

    Zasto lazete I spinujete podatke?!Zasto doktori, vracaju kuci svoje prijatelje I pisu da je to neki nepoznati virus, a svi oni imaju simptome korone?Danima govorite da ima hiljadu zarazenih: jel vi radite u nekoj kladionici ili imate proverene podatke?

  2. Ivanjičanin kaže:

    Kaznite 5-6 mozgonja sa po 50000-100000 din ili 3 meseca zatvora odmah , pa ovi kojima je propisana izolacija neće izaći iz kuće ni u maline ni u kafiće

  3. Pera kaže:

    Naravno da treba i krivićno da odgovaraju jer ugrožavaju zdravlje drugih ljudi. Na žalost,većina ne poštuje mere koje su ima odredjene, kućnu samoizolaciju ,pa na taj način ugrožavaju živote drugih ljudi.Stroge kazne za ovakve prekršioce zakona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *