Grad pogodio deo ivanjičke opštine

Jaka kiša praćena gradom zahvatila je deo opštine Ivanjica. U selu Erčege grad je padao petnaest minuta veličine graška i naneo je štetu najviše malinjacima koji su u jeku berbe.

-U poslednjih nekoliko dana evo već treći put pada grad. Nemamo načina da se borimo sa vremenom koje je ove godine katastrofalno. Najgore su prošle maline, sitan grad je obijao plodove, kidao lišće. Mi smo se zatekli u njivi kada je počeo da pada grad takvom jačinom da sam se uplašila za decu. Potrčali smo u zaklon a kada su sitne ledenice počele da nas udaraju po glavi i telu, to je bilo strašno.-priča Violeta iz Erčega.

IL-Grad-Ercege Grad pogodio deo ivanjičke opštine

Meteorolozi su najavili nestabilno vreme do kraja meseca a malinari iz ovog kraja već su pretrpeli ogromne štete u nedavnim poplavama tako da će  grad, oluja i česta kiša dodatno uticati na smanjenje ovogodišnjeg roda.

U današnjem nevremenu zahvaćeno je i područje Kovilja. Grad je padao duže od petnaest minuta a takođe je najviše štete naneo malinjacima.

IL-Kovilje-grad-maline Grad pogodio deo ivanjičke opštine

IL-Grad-Kovilje Grad pogodio deo ivanjičke opštine

You may also like...

1 Response

  1. 19/07/2020

    […] – U poslednjih nekoliko dana evo već treći put pada grad. Nemamo načina da se borimo sa vremenom koje je ove godine katastrofalno. Najgore su prošle maline, sitan grad je obijao plodove, kidao lišće. Mi smo se zatekli u njivi kada je počeo da pada grad takvom jačinom da sam se uplašila za decu. Potrčali smo u zaklon a kada su sitne ledenice počele da nas udaraju po glavi i telu, to je bilo strašno – priča Violeta iz Erčega za portal Infoliga Ivanjica. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *