Petnaest Ivanjičana na bolničkom lečenju, kod trinaest potvrđena KORONA

Virus korone u Ivanjici prisutan je u istom intezitetu kao prethodnih dana. Broj pacijenta koji se javljaju u KOVID ambulantu dnevno se kreće od 30 do 60, većina ima blažu kliničku sliku i oni se uz nadzor lekara šalju u kućnu izolaciju. Kod trinaest pacijenata potvrđen je virus korone a trenutno se njih petnaest nalazi na bolničkom lečenju. Od toga je jedna pacijentkinja u Beogradu i priključena je na respirator.

Načelnik Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja, dr Milorad Dramićanin, nada se da će u narednom periodu epidemija jenjavati.

-Mi dnevno testiramo oko deset pacijenata sa upalom pluća, visokom temperaturom i ozbiljnijom kliničkom slikom. Danas je bilo oko četrdesetak pacijenata  a večeras očekujemo rezultate od testova koje smo poslali u Beograd. Intezitet za sada ne opada, nadam se da će do toga doći ubrzo jer nekako sve činjenice govore da je ovo žarište posledica masovnog okupljanja, slavlja, matura od pre dest-petnaest dana.  – rekao je dr Dramićanin.

il-dr-dramicanin Petnaest Ivanjičana na bolničkom lečenju, kod trinaest potvrđena KORONA

On je iznova apelovao na sugrađane da se pridržavaju propisanih mera i obavezno nose maske, rukavice kao i da drže rastojanje u zatvorenim prostorijama od dva metra.

Krizni štab opštine Ivanjica zbog aktuelne epidemiološke situacije u ovoj varoši proglasio je vanredno stanje i propisao preventivne mere zaštite kojih se moraju pridržavati svi Ivanjičani.

You may also like...

1 Response

  1. Rale kaže:

    Pametnije bi bilo da se Anemija otvori kao covid bolnica jer uskoro ce biti na stotine zarazenih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *