Talentovani Ivanjičanin sklopio osam funkcionalnih aviona – Iznenadiće vas njegov sledeći korak (VIDEO)

Dvadesetdevetogodišnji  Savo Milutinović iz Osonice kod Ivanjice ima nesvakidašnji hobi. Ljubav prema letilicama koju gaji od najranijeg detinjstva i očigledan talenat, uveli su ga pre 8 godina u svet modelarstva, da bi danas imao zbirku od 8 funkcionalnih modela aviona.

Prvi model koji je izradio je takozvano  „leteće krilo“ , koje je uspešno poletelo, a nažalost kasnije i neslavno sletelo. Ipak, Savo je bio istrajan pa je uz pomoć  interneta gde  nalazio razne fotografije vezane za izradu modela aviona,i  novih tehnologija koje su mu dosta olakšale sam postupak pravljenja modela, došao do faze u kojoj pravi zaista impozantne letelice.

il-letelice-osonica- Talentovani Ivanjičanin sklopio osam funkcionalnih aviona - Iznenadiće vas njegov sledeći korak (VIDEO)

Savo svaki slobodan trenutak posvećuje svom hobiju, a prema njegovim rečima vreme izrade modela zavisi od njegovog raspoloženja i inspiracije. Na poslednjem modelu radi već 6 meseci, ali za uloženo vreme i novac očekuje samo ličnu, ne i finansijku satisfakciju.  Savo se nada da će u budućnosti ovaj nesvakidašnji hobi zaniteresovati mnogo mladih modelara. Ovaj talentovani mladić tek ima nameru da stvara modele, a poput nesvakidašnjeg hobija ima i nesvakidašnju želju da napravi ultralaku letilicu koja može da nosi njega.

il-letelice-osonica-1 Talentovani Ivanjičanin sklopio osam funkcionalnih aviona - Iznenadiće vas njegov sledeći korak (VIDEO)

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *