Ivanjdanski festival folkloraša na Goliji

Na Odvraćenici, usred centra Parka prirode i Rezervata biosfere Golija, 7. jula, na tradicionalni ivanjdanski sabor, biće održan drugi po redu festival folklora pod nazivom “Sa Golije kolo se vije”. Na tromeđi opština Ivanjica, Raška i Novi Pazar i ove godine će se okupiti veliki broj razigranih folkloraša koji će svojom igrom i pesmom predstaviti najlepši deo tradicije krajeva iz kojih dolaze.

Naslovna-Odvraćenica-Festival-folklora Ivanjdanski festival folkloraša na Goliji

Najlepša planina Srbije učesnicima će podariti svoje prirodne čari, a organizatori nezaboravan provod.

Pokrovitelji ovogodišnje manifestacije su Ministarstvo kulture Republike Srbije i opština Ivanjica, generalni sponzor “Vila Jela” sa Odvraćenice, a organizator KUD “Moravica” iz Ivanjice. Realizaciju svojevrsne svetkovine srpskog kola koje je postalo deo nematerijalne kulturne baštine čovečanstva pomaže i veliki broj sponzora.

“Suština festivala je da održimo našu narodnu a srpsku tradiciju, a istovremeno prezentujemo Goliju na najlepši mogući način. Ova planina, srpska lepotica, počinje sa intenzivnim razvojem, pa očekujemo da u godinama koje dolaze ovde vidimo veliki broj turista iz svih krajeva zemlje i sveta. Učesnici festivala biće kulturno-umetnička društva, zdravičari, pevačke grupe, izvorni pevači i svirači iz gradova koji se oslanjaju na Goliju, Ivanjice, Kraljeva, Raške, Novog Pazara i Sjenice”, kaže za Info Ligu Miloš Nešković, idejni tvorac i član tima organizatora smotre.

Kao i prošle, i ove godine se na platou ispred Vizitorskog centra na Goliji očekuje veliki broj posetilaca, turista, kampera i planinara iz svih krajeva zapadne Srbije

You may also like...

1 Response

  1. Milos kaže:

    Ko ce biti od pevackih grupa

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *