Da li je ”mini žarište” korone u Arilju ugrozilo Ivanjičane ?

Broj zaraženih korona virusom u Arilju naglo je porastao u prethodnom danu, za čak šest novih slučajeva, dok se, više desetina  osoba nalazi u izolaciji. Ivaničani su u strahu obzirom da su kontakti ljudi između ove dve susedne opštine svakodnevni.

Medjutim kako saznajemo u Higijensko epidemiološkoj službi Doma zdravlja, u Ivanjici nema novih slučajeva zaraze virusom COVID 19, a testovi se rade u kontinuitetu.

Naime, nakon što je saopšena vest o novozaraženim osobama sa ariljske teritorije pronela se i netačna informacija da je jedna od njih radila u trgovinskom marketu u Ivanjici. Kako smo nezvanično saznali, rođaka jednog od zaraženih radi u Ivanjici i nije mesec dana imala kontakt sa obolelim iz Arilja.

Ipak, preventivno, zdravstveni radnici izvršili su sva neophodna testiranja i rezultati se očekuju tokom sutrašnjeg dana.

IL-Korona Da li je  ''mini žarište'' korone u Arilju ugrozilo Ivanjičane ?

Iako je epidemiološka slika na području Ivanjice za sada mirna, zdravstveni radnici upozoravaju građane da se pridržavaju mera socijalne distance, nose maske i rukavice jer virus nije nestao.

Da situaciju treba shvatiti ozbiljno govori i činjenica o novom žarištu koje se pojavilo u susednoj opštini Arilje a novoobolelih takođe ima i u Lučanima.

Poštovanjem mera propisanih za borbu protiv ovog opasnog virusa, čuvate sopstveno ali i zdravlje drugih ljudi.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *