Isti termin za penzionere, produženo radno vreme prodavnica

I ovog, kao i prethodnog petka, penzioneri stariji od 65 godina moći će da obave kupovinu za uskršnje praznike i to u terminu koji je ostao nepromenjen, od 4 do 7 ujutru.

Pred najduži policijski čas, koji će trajati od petka od 17 sati do utorka do 5 časova ujutro, većina prodavnica promenila je radno vreme, odnosno radiće sat duže, do 16 sati.Il-Penzioneri-ivanjica-karantin-korona Isti termin za penzionere, produženo radno vreme prodavnica

Kada je reč o penzionerima, najavljeno je uvođenje novih mera, prema kojima će oni moći da napuste kuće tri dana nedeljno po pola sata dnevno.

– Naša ideja je da izdvojimo u tri dana osam sati za penzionere. To mora da bude u okviru policijskog sata, s tim što ne smeju da budu u kontaku sa drugima, sa mlađima ili sa decom koja mogu da im prenesu zarazu, kao ni da oni budu zajedno. Zato moramo da odvojimo osam ili možda i šest sati, ali da kažemo da je maksimalno pola sata šetnja i da budu 300 metara od kuće. Naravno, uvek moraju da nose maske – rekao je sinoć predsednik Srbije Aleksandar Vučić.
Izvor : Blic

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *