Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja

Vlada Republike Srbije donela je odluku da se, usled trenutne epidemiološke situacije u zemlji, privremeno obustavi nastavni rad u svim osnovnim i srednjim školama.

Privremeno obustavljanje nastave u školama ne znači i obustavljanje obrazovno-vaspitnog rada sa učenicima.IL-Moja-škola- Raspored emitovanja obrazovnih sadržaja

U cilju ostvarivanja prava učenika na obrazovanje, u Ministarstvu prosvete, nauke i tehniloškog razvoja pripremljen je operativni plan za nastavak rada škola u otežanim uslovima. Ovaj plan uvažava veliki broj različitih programa nastave i učenja u svim razredima osnovne i srednje škole, te ima fokus na organizovanom učenju na daljinu koje doprinosi realizaciji programskih sadržaja opšteobrazovnih predmeta i stručnih predmetima sa najvećim fondom časova. Ministarstvo predviđa i podržava realizaciju obrazovno-vaspitnih aktivnosti kroz različite kanale i oblike komunikacije:

emitovanjem posebno pripremljenih i adaptiranih obrazovnih sadržaja za učenike osnovnih škola na trećem programu RTS-a;
uspostavljanjem repozitorijuma obrazovnih video-sadržaja za učenike srednjih škola na platformi RTS Planeta;
uspostavljanjem nacionalne platformi za onlajn učenje Moja škola;
stavljanjem na raspolaganje seta alata za onlajn komunikaciju učenika i nastavnika;
stvaranjem uslova za digitalnu solidarnost – deljenje autorskih nastavnih materijala među praktičarima.
Ovo veb-mesto ustanovljeno je sa namerom da pruži podršku učenicima, nastavnicima i roditeljima i doprinese prevazilaženju trenutne krizne situacije. Ovde vas očekuju pravovremene informacije o rasporedu emitovanja obrazovnih sadržaja i drugim relevantnim inicijativama koje doprinose ostvarivanju predviđenih ishoda nastave i učenja.

Napomena: Pristup platformi RTS Planeta je potpuno besplatan preko svih mobilnih operatera, dok se trenutno radi na obezbeđivanju bezplatnog pristupa i ka ostalim platformama.

Klikni na link za raspored!

https://www.rasporednastave.gov.rs/osnovne-skole.php

Izvor : Ministarstvo prosvete , nauke i tehnološkog razvoja 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *