Bivša ministarka poljoprivrede poslanički kandidat ivanjičkog SPS-a

Ivanjički socijalisti na parlamentarnim izborima imaće poslaničkog kandidata. Kako InfoLIGA saznaje u pitanju je nekadašnja ministarka poljoprivrede, doktor nauka, Snežana Bogosavljević Bošković.

Rođena je 24. januara 1964. godine u Ivanjici. Osnovnu i srednju školu Prirodno-tehničku (smer za biohemiju i molekularnu biologiju) završila je u Ivanjici. Diplomirala je na Agronomskom fakultetu u Čačku 1986. godine. Magistrirala je na Poljoprivrednom fakultetu u Zemunu 1990. godine, a 1994. godine je na istom fakultetu  doktorirala postajući ujedno sa trideset ggodina, jedna od najmlađih doktora nauka univerziteta u Kragujevcu.

il-snezana-bogosavljevic-boskovic Bivša ministarka poljoprivrede poslanički  kandidat ivanjičkog SPS-a

Profesionalnu karijeru započela je kao asistent pripravnik iz oblasti predmeta Zootehnika Agronomskog fakulteta u Čačku 1987. godine. Za asistenta je izabrana 1990. godine, za docenta 1995. godine, a za vanrednog profesora 2000. godine. Od 2006. godine bila je šef katedre za Stočarstvo i tehnologiju animalnih sirovina. Autor je i koautor vise od 200 naučnih radova objavljenih u domaćim časopisima. Član je svetske naučne asocijacije živinara (ptica Udruženje Svetska nauka). Objavila je monografiju, praktikum i više publikacija iz oblasti Tehnologije gajenja domaćih životinja.

Na izborima za narodne poslanike maja 2012. godine izabrana je za narodnu poslanicu. Članica je Socijalističke partije Srbije od osnivanja partije 1990. godine, u mladosti je bila član društveno političkih organizacija u Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji, Saveza socijalističke omladine Jugoslavije i Saveza komunista Jugoslavije.

foto: D. Danilovic

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *