Oni će vas osvojiti: Devetoro Lukovića žive u divljini bogatiji od svih (VIDEO)

Ivanjica/ Raška – Daleko od civilizacije u zagrljaju netaknute prirode  živi devetočlana porodica Luković. Na 1600 metara nadmorske visine, u mestu Plešin, izvor beskrajne sreće za Lukoviće je sloboda duha i ljubav koja ih međusobno spaja neraskidivim vezama. Najbolji prijatelji su im životinje, komšije nemaju, a o novom, savremenom dobu znaju tek onoliko koliko im je potrebno.

Pedesetdvogodišnji Vid Luković živeo je godinama ’’u tuđini’’, ali je njegovo srce ostalo zarobljeno na ovoj planini. Udahnuo je punim plućima tek onda kada je dušu i telo ponovo spojio, na prelepoj Goliji. Hiljadu metara Lukoviće deli od prvog domaćinsta gde živi devedesetrogodišnjak koga retko viđaju.Divljina je lepa ali ume da bude surova, posebno za nejaku dečicu čiji je jedini oslonac roditeljska ljubav. Za razliku od svojih vršnjka ova dečica ne boluju od nedostatka prirode. Livade, pašnjaci, beskrajna zelena polja na imanju Lukovića  krasi radosna dečija graja, beskonačna sloboda i nemerljiva količina sreće.

il-vukovici Oni će vas osvojiti: Devetoro Lukovića žive u divljini bogatiji od svih (VIDEO)

Lukovići su spokojni i slobodni. Zebnja im prožme telo jedino pri pomisli da bi civilizacija mogla da stigne i do njih i ukrade im ovo parče raja.

 

You may also like...

3 Responses

 1. Milan kaže:

  Lep prilog, covek ima svoja misljenja i verovanja i zivi na svoj nacin. Za postovanje!
  Jednu stvar primetih, pominje se drzava i subvencije, vakcine za decu, skola…
  Kao i u mnogo drugih reportaza, primetih ljude koji traze od opstine, drzave…
  Mislim da treba da budemo odgovorni gradjani, da svako da doprinos drustvu, drzava to mora regulisati i napraviti obaveznim.
  Nije fer da neko placa porez na imovinu, razne doprinose, porez na promet a vecina da ne placa nista…
  Svi koristimo istu kasu iz koje se placa za bolnice, skole, puteve, policiju…
  Mislim da je sve to malo sebicno…

 2. Bane kaže:

  Bravo za prilog,
  Nešto najbolje što je do sada emitovano. Divna priča o našem gorštaku Vidu koji je otsanjao svoj san da se oboži, da se orodi i da se umnoži.
  Vid živi u porodičnoj harmoniji i u skladu sa prirodom.
  Vid kroz hrišćanski zavet promišlja veru, nada i ljubav, sve to kroz Gospoda Boga svedržitelja neba i zemlje.
  Ko veruje uspeće.

 1. 12/04/2023

  […] Devetoro Lukovića živi u potpunoj divljini na 1.600 metara nadmorske visine u mestu Plešin, okruženi prirodom bez ikakvih potreba za stvarima koje diktira savremeni svet. Glava porodice Vid Luković, jedan je od retkih koji se vratio iz tuđine, a sada žive okruženi prirodom i životinjama. Komišje nemaju, a teškog posla prihvataju se i najmlađi, prenosi infoLIGA Ivanjica. […]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *