Realizacija projekta “Za bolju budućnost” uz podršku SWISS PRO (VIDEO)

Opština Ivanjica u partnerstvu sa ’’Društvom za dečiju i cerebralnu paralizu’’ iz Ivanjice,  realizuje projekat „Za bolju budućnost“ koji podržava  Vlada Švajcarske preko programa SWISS PRO.

Projekat „Za bolju budućnost“ realizuje se u okviru programa „Podrška Vlade Švajcarske razvoju opština kroz unapređenje dobrog upravljanja i socijalne uključenosti – Swiss PRO“, koji podržava Vlada Švajcarske u saradnji sa Vladom Srbije, a sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projekte usluge (UNOPS) u partnerstvu sa Stalnom konferencijom gradova i opština (SKGO).

il-obuka-domacice- Realizacija projekta "Za bolju budućnost" uz podršku SWISS PRO (VIDEO)

Glavne aktivnosti su organizacija i sprovođenje obuka za nezaposlena i sva zainteresovana lica,  kako bi stekli sertifikate za poslove gerontodomaćica/gerontodomaćina, ličnog pratioca deteta i personalnog asistenta.Obuka za gerontodomaćice/gerontodomaćine održala se krajem januara u prostorijama Opštinske uprave u Ivanjici, i broj lica koji su prošli obuku je trideset. Obuke za ličnog pratioca deteta i personalnog asistenta održaće se februaru, odnosno u martu ove godine.

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *