Kapitalna investicija Vlade RS za Ivanjicu

Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima opredelila je sredstva u iznosu od 123.520. 091, 48 dinara za hitne radove na vodotocima drugog reda u opštini Ivanjica. U cilju podizanja stepena zaštite poplavljenih područja, nakon elementarnih nepogoda iz juna 2019. godine, u Ivanjici biće sanirani Topalski i potok u Otočkoj ulici, kao i deo Rašćanske reke, koji se već godinama unazad izlivaju i nanose velike štete stambenim objektima i putnoj infrastrukturi.

il-otocka Kapitalna investicija Vlade RS za Ivanjicuil-rascanska Kapitalna investicija Vlade RS za Ivanjicu
Predsednik opštine Ivanjica Zoran Lazović istakao je da je saniranje ovih područja neophodno, s obzirom na to da je mogućnost ponavljanja poplava izvesna.

“Veliku zahvalnost dugujemo Vladi Republike Srbije i Kancelariji za javna ulaganja, jer su prepoznali važnost projekta i omogućili da se ovaj problem konačno reši. Svesni smo da je u pitanju ogroman projekat, i da bez finansijske pomoći države,lokalna samouprava ne bi mogla sama da ga iznese.“- rekao je Zoran Lazović.

 

il-skole Kapitalna investicija Vlade RS za Ivanjicu

You may also like...

7 Responses

 1. IvanjIčanin kaže:

  Topalski potok je uredjen skoro i ko je kriv što nije uradjeno valjano nego se opet izliva
  Izgleda da je neko naredio da se uradi kako treba da se više ne izliva u ( krug ) gde nesme

 2. Pomislih fabrika kaže:

  Zašto ne objavite komentar koji pravi poređenje kapitalnih investicija nekad i sad u Ivanjici?
  Mislim da bi imali mnogo veću posećenost sajta kada bi dozvolili ljudima da iznesu svoje mišljenje i da vode diskusiju o temama koje se tiču svih nas.
  Ovako podsećate na oglasnu tablu.

 3. Dubravac kaže:

  Ja vidim na drugoj fotografiji da Kalin odvraća “Ništovački” potok a ne Rašćansku reku.

 4. Micka kaže:

  Rupe će biti zakrpljene to je normalno a ovaj projekat je zlata vredan, onima kojima će to značiti najbolje znaju koliko je taj projekat i taj novac bitan.

 5. Rajko kaže:

  Rascicanska reka pravi probleme 30 god unazad.odlicna vest da se ovaj dugogodisnji problem resi.

 6. Pomislih fabrika kaže:

  Nekada su u Ivanjici kapitalni projekti bili izgradnja novog Doma zdravlja, izgradnja Doma kulture, nove hale u Javoru, izgradnja mosta na Kusićanu a danas je kapitalni projekat sanacija dva potoka…
  Sanaciju obale kod groblja iz prošlog kapitalnog projekta mogu videti građani dok šetaju po raspalom trotoaru, osim ako ne šetaju obaloutvrdom do crnjevačkog mosta…

 7. Dejan kaže:

  A da prvo zakrpite ovo što ste već započeli?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *