Opština Ivanjica oglasila se povodom kraterskih rupa na ulicama grada

Ogromne rupe na ulicama Ivanjice već par dana zadaju glavobolje pešacima i vozačima jer je gotovo nemoguće funkcionisati i u užem gradskom jezgru. Naime, koridor kuda je prošao gasovod nije vraćen u prvobitno stanje a obilne padavine odnele su deo materijala(tampona) tako da su se na mnogim mestima pojavila udubljenja.

IL-ulice-gasifikacija-300x142 Opština Ivanjica oglasila se povodom kraterskih rupa na ulicama grada

Povodom toga oglasila se i opština Ivanjica:

-Posle dopisa koji smo uputili izvođaču radova  6. 11. 2019. godine po ovom pitanju, izvođač je odmah intervenisao i 7.11.2019. godine je počeo sa popunjavanjem oštećenih koridora u užem delu grada( ulice u centru grada,pored bolnice, škole, u naselju Kušićan). Radovi na popunjavanju oštećenih rovova biće nastavljeni 8. 11. 2019. godine na celom području opštine gde je to neophodno.

U ulici Boška Petrovića će se raditi od 9. 11. 2019. godine na pripremi koridora za asfaltiranje a zatim će se raditi u ulici Javorska, Miće Matovića, Milojice Nikolića i Venijamina Marinkovića. Radovi na sfaltiranju ulica u prigradskim delovima grade se trenutno izvode i ako vremenski uslovi dozvole radiće se punim kapacitetom.

Naselja gde su ulice većim delom vraćene u prvobitno stanje su: Radaljevo, Prilike, Jesenište, Dubrava, Bukovica, Šljivići, ulica Crnogorska, Krtinice, naselje preko puta Špika.

Do sada su urađena 342 priključka za domaćinstva a ima prijavljenih još 250 domaćinstava. Takođe ima prijavljenih 10 privrednih subjekata za priključenje.

Molimo građane za razumevanje i strpljenje. – navodi se u dopisu koji je potpisao predsednik opštine Ivanjica, Zoran Lazović.

 

You may also like...

3 Responses

  1. darko kaže:

    opstina u ime svih nas da tuzi izvodjaca

  2. Anka kaže:

    Sta znaci popunjavanje rupa? Zasto izvodjac radova ne vrati asfalt na svakom mestu gde ga je skinuo i to u debljini koja je bila pre skidanja? Pa svaka kisa i pranje ulica prsve nove rupe, a kanalizacije ce zapusiti… Zasto im se dozvoljava kopanje i nastavak radova dok ne popune sve raskopano? Ko ce da nadoknadi ostecenja na vozilima, ko ce da plati povrede? Jel treba ceo grad da tuzi izvodjaca radova ili postoje opstinski organi koji ce nas zastititi od ovakvih radnji?

  3. Milijan kaže:

    Ovo što sad budu okrpili ovako kao sto je na slikama nece trajati ni do proleca. Prva zima i sneg kad padnu, u ove rupe uci ce voda i kad ta voda smrzne ove zakrpe ce puci. Sve ulice u gradu su u potpunosti devastirane i zrele za potpunu rekonstrukciju. Ko ke bio izvodjac radova? Zasto se izvodjac ne oglasava? Koji su bili tokovi za vracanhe u prvobitno stanje? Ko ce nama gradjanima da nadoknadi stetu za uništenje trapova na autima i uzrokovanje zdravstvenih problema nenormalnim količinama prašine tokom celog leta? Sve su to pitanja na koja nemamo odgovor.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *