U Ivanjici ukradena rakija za administraciju predsednika Putina?

Rakija kao srpski brend sve više dobija na svom značaju otkako su privrednici shvatili njen značaj i potencijal. Nesumnjivo, Srbija je prepuna vrhunskih rakija, ali jedna od njih ,”Serbka”, proizvod Destilerije “Savićević” je otišla i korak dalje, dobivši veliko priznanje samim tim što je dospela u kuhinju administracije predsednika Putina.

Ali ne lezi vraže, iz Destilerije “Savićević” su nam saopštili da je dve hiljade litara rakije nestalo iz njihovog skladišta. Da krađa rakije nije nešto strano, to je poznato, ali nestanak rakije koja je namenjena, između ostalog, za administraciju predsednika Putina pridaje tome znatno veći značaj, pa i, možemo reći “međunarodni”.  Takođe, navedena rakija se služi na prijemima u ambasadi Ruske Federacije u Beogradu, kao i Ministarstvu spoljnih poslova Srbije. Zato je dobila i epitet «diplomatska rakija».

IL-Putin-rakija-Ivanjica-300x142 U Ivanjici ukradena rakija za administraciju predsednika Putina?

Kako nam je saopšteno, slučaj je pokrenut, a u Destilariji “Savićević” navode da se u celi slučaj umešalo i Više javno tužilaštvo u Kraljevu. Kako navode, za njih nije problem rakija, nego odredište gde je trebala biti otpremljena, jer je deo rakije bio specijalno tretiran pod posebnim uslovima za posebnog naručioca.

Kako navode, malo kroz šalu, a malo i kroz zbilju, nadaju se da administracija predsednika Putina neće zameriti i da neće odustati od srpskih pića u zvaničnoj ponudi.

Kriminalističko odelenje u Ivanjici je po nalogu tužilaštva pokrenulo istragu, te su na informativne razgovore privodili više lica, a istraga se nastavlja. Nezvanično saznajemo da su na ispitivanje više puta  privođeni R.S.(51) i G.M.(55), koji su bili zaposleni u destileriji.

Da li će rakija za administraciju predsednika Putina biti nađena ili je već popijena, kako kažu u Destileriji “Savićević”, nadamo se da će utvrditi organi Republike Srbije.

Izvor/vostok.rs

You may also like...

2 Responses

  1. Zoran kaže:

    To je sramota za Ivanjicu i nadam se resavanju slucaja.

  2. Vaso kaže:

    Zna se gde je. Otisla u par lokala po bagatelnoj ceni. Cuo sam da vlasnik daje 1000 evra za informaciju gde je rakija otisla, a dva su lokala sumnjiva u Ivanjici i nekoliko u Beogradu. Sifra jagnje 🙂

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *