Sanacija velikog klizišta na Lučkoj reci

Preduzeće „Putevi“ ovih dana intenzivno izvodi radove na sanaciji klizišta u ulici Venijamina Marinkovića na Lučkoj reci, odnosno deonici državnog puta IB reda koji prolazi kroz gradsko naselje. Ovo klizište na levoj obali reke već dugi niz godina predstavlja opasnost od odrona širih razmera što bi ugrozilo i samu saobraćajnicu, jer Moravica ispod samog puta na dubini od preko 20 metara decenijama potkopava obalu.

IL-Kliziste-Lucka-reka-dva-300x142 Sanacija velikog klizišta na Lučkoj reci

Građevinske mašine trenutno završavaju iskop kanala širokog i dubokog skoro dva metra, a dugog gotovo 70 metara. Nakon toga sledi izmeštanje magistralnog i sekundarnog cevovoda u telo puta, a zatim nasipanje kamenim agregatom kako bi moćna mašina mogla započeti bušenja za postavljanje ogromnih šipova koji će i štititi obalu od daljeg klizanja.

IL-Lucka-reka-kliziste-300x142 Sanacija velikog klizišta na Lučkoj reci

Kako saznajemo u ivanjičkim „Putevima“, planirano je postavljanje 24 velika šipa na dubinu od 14 metara. Potom sledi izrada trotoara i asaltnog zastora duž čitave deonice.

Navedene radove finansira Javno preduzeće „Putevi Srbije“, a rok za njihov završetak je mesec dana. Saobraćaj na ovoj deonici puta je usporen, pa je regulisan semaforskom signalizacijom.

 

 

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *