Počinje Sajam rakije u Šljivovici

Šljivovački sajam rakije, dvanaesti po redu, održava se danas i sutra u porti crkve Marije Magdaline u Šljivovici.

Organizatori, Sportski centar Čajetina, TO Zlatibor, PD „Zlatiborski eko agrar“ i MZ Šljivovica pod pokroviteljstvom opštine Čajetina pripremili su raznovrstan program koji se zvršava koncertom Šekija Turkovića.

IL-Sajam-rakije-300x142 Počinje Sajam rakije u Šljivovici

Osim najbolje rakije na sajmu će, već tradicionalno, birati najlepše dvorište, najuređeniji voćnjak, najlepšu čobanicu kao i najbolju pitu savijaču. U subotu od 10 do 18 časova, dan pre glavnog dešavanja, šljivovački sajam će dobiti jedinstvenu najavu na Kraljevom trgu na Zlatiboru gde će ljubitelji ovog domaćeg žestokog pića moći da  degustiraju najbolje rakije sa prošlogodišnjeg sajma.

-Novina u odnosu na prethodne godine jeste da će program 29. septembra početi od 15 časova, i to otvaranjem sajma i potpaljivanjem kazana za pečenje rakije. Od 15,30 krenuće takmičenje čauša i zdravičara u govornim veštinama, a od 16 časova kulturno-umetnički program nastupom pevačkih grupa, trubačkog orkestra, najmlađim članovima KUD-a „Zlatibor“ i frulaša. Od 17 časova kreće se sa proglašenjem najboljih rakija 12. Šljivovačkog sajma.- navodi Ivana Jovanović iz Sportskog centra Čajetina.

IL-Sajam-Sljivovica-300x142 Počinje Sajam rakije u Šljivovici

Ocenjivanje rakije vršiće komisija u čijem sastavu su diplomirani tehnolog Kosta Mihailović koji je ujedno i predsednik žirija, dr Ivan Urošević  i diplomirani tehnolog Ivan Gajić. Svoj glas najboljoj rakiji moći će da da i publika. Takođe će biti proglašeno i ko su vlasnici najlepšeg dvorišta, najuređenijeg voćnjaka, najbolje pite savijače i koja devojka će poneti titulu Najlepša čobanica 12. Sajma rakije u Šljivovici

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *