Zbog odlaska učiteljice deca napustila školu (VIDEO)

Kada su saznali da ih više u učionici neće dočekati osmeh njihove omiljene učiteljice četvoro đaka iz škole u Bleoj Crkvi prestali su da dolaze na časove u ovu obrazovnu ustanovu. Iako je po slovu zakona učiteljica Marijana Borisavljević morala da ustupi mesto svojoj koleginici, za dečicu i njihove roditelje to je bilo neprihvatljivo. Kažu da im  je Marijana bila više od učiteljice. Ona je delila sa njima smeh i tugu, poklanjala im vreme i van školske nastave, borila se da deca imaju što bolje uslove za rad. Škola bez nje za njih je bila prazna i tužna pa su roditelji odlučili da decu svakodnevno voze u priličku školu koja je od njihovih domova udaljena 15 kilometara.

Direktor Osnovne škole ’’Mićo Matović’’ u Katićima , kojoj pripada izdvojena škola u Beloj Crkvi, Mileta Karaklajić, kaže da je ove godine manje učenika što je uslovilo otpuštanje učiteljice koja nije bila u stalnom radnom odnosu.IL-Vratite-nam-uciteljicu Zbog odlaska učiteljice deca napustila školu (VIDEO)

Učiteljica Marijana Borisavljević koja je godinama radila u školama na terenu, trudeći se na razne načine da osigura posao u tome nije uspela. Od svojih učenika i prosvete oprostila se emotivnim pismom koje je osvanulo na fejsbuk stranici.IL-Vratite-nam-uciteljicu-2 Zbog odlaska učiteljice deca napustila školu (VIDEO)

Zakon je zakon, ali ne treba zaboraviti da su ipak deca naše najveće blago.

You may also like...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *